Δύο δύσκολες προγνώσεις για τη Δευτέρα 18-1-2016

Αττική:
Δεν βλέπω κάποιο σοβαρό δυναμικό αίτιο που θα προκαλέσει εκτεταμένες και σημαντικές από πλευράς έντασης χιονοπτώσεις στην Αττική. Οι συγκλίσεις δεν θα είναι καθοριστικές και το ΒΑ ρεύμα φαίνεται να περιορίζεται στα ανατολικά.  Επιπλέον, για το κέντρο της πόλης και τις νότιες παραθαλάσσιες περιοχές η κατάσταση είναι οριακή από πλευράς θερμοκρασιών. Με αυτά τα δεδομένα, θα διατύπωνα την πρόγνωση ως εξής: «Σπασμένος κατά βάση καιρός με τοπικές χιονοπτώσεις. Στην Αθήνα και τα νότια προάστια οι πιθανότητες για βροχή ή χιονόνερο είναι περισσότερες. Θερμοκρασία από 1 ως τους 6 βαθμούς»'

Νομός Θεσσαλονίκης:
Οι θερμοκρασίες είναι ευνοϊκές για χιονοπτώσεις, αλλά λείπει το ισχυρό δυναμικό αίτιο που θα υπερνικήσει τις δυσκολίες του Βαρδάρη. Παρόλα αυτά, ως το μεσημέρι, που θα περάσει ο πυρήνας του στροβίλου ανατολικά, η συννεφιά θα είναι αυξημένη και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας. Θερμοκρασία από 0 ως 4 βαθμούς.  

9 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αναφέρθηκαν χιονοπτώσεις την Κυριακή στη δυτική μακεδονία ενώ κράτησαν μόλις για 4-5 ώρες το βράδυ του Σαββάτου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριε Ζιακοπουλε για Θεσσαλια δεν γραψατε κατι σημερα για να ξερουμε τι να περιμενουμε και εμεις,σας στελνω απο βολο,τα μοντελα δειχνουν καλουτσικα φαινομενα,πιστευετε οτι μπορει ο βολος και οι γυρω πιο πεδινες περιοχες να εχουν χιονοπτωση και χιονοστρωση με τα σημερινα τελευταια στοιχεια?ευχαριστω εκ των προτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάμε γι άλλα! Τα μοντέλα υποστηρίζουν για τη συνέχεια ένα μοτίβο κυκλοφορίας με ενισχυμένο Αζορικό και αλλεπάλληλες καταβάσεις ψύχους προς την Α-ΝΑ Ευρώπη. Δε μπορεί, αν τα πράγματα εξελιχτούν έτσι, όλο και κάτι δυνατό θα μας έρθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάμε για αλλά όντως αλλά δεν το βλεπω να μας έρθει κάτι πιο δυνατό φιλέ μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψήνεται, ψήνεται! Ελληνοτουρκική χιονο-αναμέτρηση το ερχόμενο Σ/Κ.

      Διαγραφή
  5. Δεν είναι δυνατόν κ. Ζιακόπουλε ένας εγνωσμένης αξίας σαν κι εσάς μετεωρολόγος, να μην λέει δύο λόγια για την Τρίτη όταν γράφει την πρόβλεψη την Κυριακή. Πρόβλεψη για την επόμενη ημέρα κάνω κι εγώ. Πρόβλεψη χωρίς ένα στοιχειώδες ρίσκο κάνω κι εγώ. Λυπάμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα η Τρίτη, και για Αθήνα και για Θεσσαλονίκη, είναι πια ξεκαθαρισμένη κατάσταση: Κρύο-λιακάδα-ξαστεριά. Προς τι να ασχοληθεί ο κ. Ζιακόπουλος με την Τρίτη;

      Διαγραφή
  6. Ενημέρωση Χιονοστρώσεων: Καλαμαριά: 2,5 cm, Θεσσαλονίκη: 0,5 cm.
    Ευχαριστώ.

    Χρήστος Σιμούλης,
    Δασοπόνος Δασαρχείου Θεσσαλονίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυτική Ευρυτανία καιρός το Σαββατοκύριακο :

    Δυτική Ευρυτανία Σάββατο : Βροχές μέτριας έντασης με καταιγίδα διάρκειας μίας ώρας που ήταν αρκετή για να γίνουν οι δρόμοι ποτάμια και να κατεβάσουν χώμα και λάσπες. Χιόνια περίπου από 800 μέτρα και άνω.

    Δυτική Ευρυτανία Κυριακή : Συννεφιά με ψιλόβροχο ανα διαστήματα και ελαφριές χιονοπτώσεις στα ίδια υψόμετρα έως το βράδυ. Απο το βράδυ περίπου 22:30 χιονοπτώσεις και στα πολύ χαμηλά υψόμετρα περίπου 5 πόντοι στα 400 μέτρα.

    Καρπενήσι : Χιονόπτωση την Κυριακή από 23:00 και μετά. Το πρωί της Δευτέρας ξημέρωσε με 8-9 πόντους χιόνι και θερμοκρασία -4.

    Εύγε Δάσκαλε, καλή πρόβλεψη για τη Δυτική Στερεά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή