Ζωνική κυκλοφορία

Αβαθή βαρομετρικά χαμηλά διασχίζουν την κεντρική Ευρώπη, κινούμενα από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Με αυτή τη ζωνική κυκλοφορία, οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες παραμένουν εγκλωβισμένες στη Β-ΒΑ Ευρώπη, ενώ στη Ν Ευρώπη επικρατεί δυτικό-νοτιοδυτικό ρεύμα. Έτσι, στις μεσογειακές περιοχές τα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι σχεδόν φθινοπωρινά. Ειδικότερα στη χώρα μας, το Σαββατοκύριακο θα περάσει με νοτιοδυτικούς ανέμους 4 με 6 μποφόρ, υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αρκετή συννεφιά στις προσήνεμες περιοχές, και τοπικές ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές, κατά βάση ασθενείς, θα σημειωθούν κυρίως στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και το Α. Αιγαίο. Τη Δευτέρα (11/1) αναμένεται κάποια αλλαγή του καιρού, καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ με αποτέλεσμα λιγότερη συννεφιά και χαμηλότερη σχετική υγρασία. Ωστόσο, αυτό δεν θα κρατήσει πολύ. Την Τρίτη (12/1) θα επικρατήσουν και πάλι Ν-ΝΔ άνεμοι με ότι αυτό συνεπάγεται για τα λοιπές μετεωρολογικές παραμέτρους. Την Τετάρτη και την Πέμπτη (13-14/1) οι ΒΔ άνεμοι θα επιστρέψουν δριμύτεροι με αποτέλεσμα την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

  
Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9-1-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις και το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά Ν 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις και το πρωί ομίχλες. Πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα ΒΔ. Άνεμοι Ν 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 17 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις και το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 19 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά ΒΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις και το πρωί ομίχλες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου