Παρατεταμένο διάστημα ήπιου καιρού

Οργανωμένα βαρομετρικά χαμηλά, κινούμενα από τα δυτικά προς τα ανατολικά, προκαλούν στη Β. Ευρώπη κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Στον αντίποδα βρίσκονται οι Ν-ΝΑ περιοχές της ηπείρου μας, οι οποίες καλύπτονται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα τη σχετική καλοκαιρία. Στη χώρα μας, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι σήμερα η άνοδος της θερμοκρασίας και ο πρωινές τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά. Το Σάββατο (30/1) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η επικράτηση βόρειων ανέμων εντάσεως 4 με 5 μποφόρ και η μικρή πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια. Την Κυριακή (31/1) και κυρίως το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας θα είναι ανοιξιάτικες με τη θερμοκρασία να φθάνει τους 20 βαθμούς. Βροχές δεν προβλέπονται και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ.  


Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-1-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις και το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις και το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 18 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 19 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Άνεμοι ΒΔ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 16 βαθμούς.


2 σχόλια:

  1. Εμάς τους βόρειους μας συγκινούν ο Γιαννιώτης, ο Καρατζοβίτικος, ο Βαρδάρης και ο Ρουπελιώτης, οι οποίοι σπανίζουν σε συνδυασμό με υετό τα τελευταία χρόνια. Έχουμε περάσει απίστευτες χιονοκαταστάσεις παλαιότερα - εγώ είμαι γεννημένος το 1966 - με αυτούς τους ανέμους και ελπίζουμε για κάτι τέτοιο ξανά.

    Χρήστος Σιμούλης,
    Δασοπόνος Δασαρχείου Θεσσαλονίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε πράγμα στον καιρό του και ...τα εικοσάρια το Φλεβάρη! Και μη μου αντιτείνει κανείς οτι "ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει". Γιατί, όπως πάνε φέτος τα πράγματα τα καιρικά, ο Δεκέμβρης δε "δεκέμβρισε", ο Γενάρης συνήλθε από το κώμα για καμιά δεκαριά μέρες, ο δε Φλεβάρης με το ζόρι πάει να φλεβίσει, εκεί προς τα στερνά του, και αν! Τελευταία μας ελπίδα ο Μάρτιος. Μήπως τελικά σώσει αυτός την παρτίδα στο παρά πέντε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή