Με πολύ κρύο το Σαββατοκύριακο

Η περιοχή μας επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων, οι οποίοι το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) στο ΝΑ Αιγαίο και το Καρπάθιο θα φθάσουν τα 8 μποφόρ. Παράλληλα, οι ψυχρές αέριες μάζες πολικής προελεύσεως που μεταφέρονται προς την περιοχή μας θα ρίξουν πολύ τη θερμοκρασία και θα προκαλέσουν τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο (νοτιότερα πεδινά) κυρίως στις προσήνεμες στο Β-ΒΑ ρεύμα ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα, πάντως, θα είναι κατά κανόνα ασθενή και μικρής διάρκειας. Την Κυριακή (24/1) οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν και οι βοριάδες θα εξασθενήσουν λίγο, αλλά θα κάνει πολύ κρύο σε όλη τη χώρα. Σε ό,τι αφορά τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας, μια ατμοσφαιρική διαταραχή που θα κινηθεί από τη Β. Ευρώπη προς την περιοχή μας θα επηρεάσει από το βράδυ της Δευτέρας τη Β. Ελλάδα και την Τρίτη τις κεντρικές και νότιες περιοχές της με χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και βροχές στις νοτιότερες πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά και σύντομα.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23-1-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στη Χαλκιδική. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -11 έως 5 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών στη ΝΔ Πελοπόννησο. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -6 έως 9 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο (νοτιότερα πεδινά). Τα φαινόμενα γενικά θα είναι ασθενή και παροδικά. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 7 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Λίγα χιόνια στο Β. Αιγαίο και τα ορεινά-ημιορεινά Κυκλάδων και Κρήτης. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 7 και στα νοτιοανατολικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 9 βαθμούς.

Αττική:
Στα ανατολικά και τα βόρεια τοπικές χιονοπτώσεις κατά κανόνα ασθενείς. Πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων και στις υπόλοιπες περιοχές από τις προμεσημβρινές ως τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 6 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Λίγες νεφώσεις, στα ανατολικά παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 4 βαθμούς.

1 σχόλιο:

  1. Δάσκαλε, ησυχάσαμε όλοι!

    Χρήστος Σιμούλης,
    Δασοπόνος Δασαρχείου Θεσσαλονίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή