Προς το παρόν, αλκυονίδες

Η περιοχή μας καλύπτεται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα την ηλιοφάνεια και τους ασθενείς ανέμους. Την εικόνα του ανοιξιάτικου καιρού, που θα επικρατήσει το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) στη χώρα, θα συμπληρώνουν οι πρωινές τοπικές ομίχλες και το μεγάλο ημερήσιο θερμομετρικό εύρος (διαφορά της ελάχιστης από τη μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας του εικοσιτετραώρου), το οποίο θα φθάσει τους 18 βαθμούς. Την Τετάρτη (3/2) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η βαθμιαία στροφή των ανέμων σε Ν-ΝΔ, η αραιή συννεφιά και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια (μέγιστες τιμές 20-22οC). Την Πέμπτη και την Παρασκευή (4-5/2) προβλέπεται σύντομη μεταβολή του καιρού αρχικά με νοτιάδες, βροχές και καταιγίδες και στη συνέχεια με ενισχυμένους Β-ΒΑ ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Β. Ελλάδας.     

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα, φίλοι μου


Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2-2-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία από 1 έως 19 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία από 2 έως 21 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία από 3 έως 21 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις και το πρωί ομίχλες. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς.

4 σχόλια:

  1. Επειδή δεν έχουμε δώσει την πρέπουσα σημασία στη μείωση του υετού και συνεχίζουμε τη σπατάλη νερού, μας βλέπω σε λίγο καιρό με το τούβλο στο καζανάκι και το πρόστιμο σε όσους πλένουν τα πεζοδρόμια και τα αυτοκίνητα στο δρόμο. Μην ξεχνάτε το 1991.

    Χρήστος Σιμούλης,
    Δασοπόνος Δασαρχείου Θεσσαλονίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μετά το 1991 όμως,που επανήλθαν οι βροχές και τα χιόνια,με ιστορικούς χιονιάδες στην Αθήνα όπως το 1992.η τιμή του νερού δε μειώθηκε,μόνο το τούβλο έφυγε και άρχισαν τη δεκαετία το 2000 να πλένουν καθημερινά τα καινούρια αυτοκίνητα που ειχαν αποκτήσει οι συμπατριώτες μας με 80 δόσεις...

      Διαγραφή
  2. Συμφωνώ απολύτως,επίσης δεν προκείται να ξαναδούμε βροχή ποτέ πια στην Ελλάδα και οδεύουμε ολοταχώς προς το χάος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά Σεπτέμβρης 2007 μετά τις πυρκαγιες της Ελλάδος που μεσολάβησαν το καλοκαίρι έχοντας επιστρέψει οι δημοσιογραφίσκοι από τις διακοπάρες τους καλούν επιστήμονες-μαιμού οι οποίοι θα μας εξηγήσουν τι θα συμβεί με όλα αυτά και για τα επόμενα χρόνια αρχίζει η τρομολαγνία ότι στην Ελλάδα β'ασει με΄λετών που έγιναν δε θα ξαναβρέξει,ότι θα εημοποιηθούμε και όλες τις κλασικές πολιτικές που ακολουθούν.Φυσικά και πρέπει να ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον και να σεβόμαστε τη φύση όμως έχω βαρεθεί να ακούω τρομολαγνικές προβλεψεις.Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να είναι απόλυτος με τη φύση η οποία είναι απρόβλεπτη και μας ξαφνιάζει.Σ'ημερα 2016 που είναι όλοι αυτοί οι επιστήμονες μαιμού?Κρύβονατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή