Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού που θέλει προσοχή στη στεριά και κυρίως στη θάλασσα

Βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Αδριατική, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται νοτιοανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) θα επηρεάσει σταδιακά τη χώρα με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα δεν θα κρατήσουν πολύ, αλλά δεν αποκλείεται κατά τόπους να είναι έντονα. Με το πέρασμα του μετώπου οι άνεμοι θα στραφούν σε Β-ΒΔ με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας, αρχής γενομένης από τη ΒΔ Ελλάδα. Την Κυριακή (21/2) βαθμιαία οι βροχές θα σταματήσουν σε όλη τη χώρα, ενώ κατά τα άλλα η μέρα θα περάσει με λίγη ψύχρα και βόρειους ανέμους, οι οποίοι στο Ν-ΝΑ Αιγαίο θα φθάσουν τα 8 μποφόρ. Τη Δευτέρα (22/2) δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Την Τρίτη (23/2) ο καιρός θα είναι σχετικά ζεστός με αραιή συννεφιά, η οποία στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα καθώς και το Α. Αιγαίο βαθμιαία θα πυκνώσει και δεν αποκλείεται να βρέξει το βράδυ στα ΒΔ. Την Τετάρτη (24/2) είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. 

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

Σάββατο,20 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-2-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Χιόνια στα ορεινά. Το βράδυ βελτίωση αρχικά στη δυτική και βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Α 3 με 4 και από αργά το απόγευμα ΒΔ έως ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 158 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Το βράδυ βελτίωση. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 18 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες τις απογευματινές-βραδινές  ώρες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τη νύχτα βελτίωση. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 και το βράδυ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 21 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα στο Β-ΒΔ Αιγαίο και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές, εξαιρουμένων κατά πάσα πιθανότητα των νοτιότερων περιοχών και κυρίως της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Άνεμοι στα βόρεια Α-ΒΑ 3 με 4 στρεφόμενοι το βράδυ σε ΒΔ έως ΒΑ 6 με 8 μποφόρ και στα νότια Δ-ΒΔ 4 με 6 ενισχυόμενοι αργότερα στα 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 ενισχυόμενοι το βράδυ στα 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 21 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Παροδικές βροχές. Πιθανή καταιγίδα τις απογευματινές ώρες. Τη νύχτα βελτίωση.  Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 και το βράδυ ΒΔ  6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου