Σαν αρνί θα φύγει ο Μάρτης

Βαρομετρικά χαμηλά επηρεάζουν με βροχές και τοπικές καταιγίδες την κεντρική και τη βόρεια Ευρώπη, όπου οι θερμοκρασίες είναι γενικά χαμηλές. Αντίθετα, οι μεσογειακές περιοχές καλύπτονται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα τη σχετική καλοκαιρία. Στη χώρα μας, αρχίζει παρατεταμένη περίοδος τυπικά ανοιξιάτικου καιρού με νεφώσεις κατά περιόδους και τοπικές ομίχλες το πρωί, αλλά χωρίς βροχές. Οι άνεμοι, που το νέο εικοσιτετράωρο  (Τρίτη) στο Καρπάθιο πέλαγος θα φθάσουν τα 6 μποφόρ, θα εξασθενήσουν κι έτσι ως το τέλος της εβδομάδας τα δρομολόγια των πλοίων θα γίνονται με ήρεμες θάλασσες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο και στα ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θα φθάσει τους 25 βαθμούς. Επισημαίνεται, πάντως, ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση κυρίως τις πρωινές ώρες.   

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29-3-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά ΝΔ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 19 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 20 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ΝΑ 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου