Ο καιρός δεν κατέχει ούτε από γιορτές ούτε από ταλαιπωρίες ανθρώπων

Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) θα επηρεάσει τον καιρό των περισσότερων περιοχών της χώρας με βροχές, οι οποίες κατά τόπους στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι ισχυρές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Παράλληλα, θα επικρατήσουν ΝΑ έως ΒΑ άνεμοι εντάσεως 5 με 7 και πιθανώς στο Ν. Ιόνιο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί υψηλή στις Ν-ΝΑ νησιωτικές περιοχές της χώρας. Την Κυριακή (13/3) ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Θα υπάρχουν πάντως κι μεγάλα ανοίγματα του καιρού κυρίως στη δυτική και τη νότια Ελλάδα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και σε ότι αφορά τη θερμοκρασία, οι χαμηλότερες τιμές θα σημειωθούν στη ΒΔ Ελλάδα και οι υψηλότερες στις Ν-ΝΑ νησιωτικές περιοχές της χώρας. Η Καθαρά Δευτέρα θα περάσει με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά, τα βόρεια και το Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με βασική ένταση 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Οι βοριάδες κι η ψύχρα θα είναι τα βασικά στοιχεία του καιρού και τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας.         

Φίλοι μου, καλό τριήμερο και χρόνια πολλά


Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12-3-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα βρέξει αρχικά στη Μακεδονία και αργότερα στη Θράκη. Τις βραδινές-νυχτερινές ώρες οι βροχές στη Μακεδονία θα ενταθούν. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 16 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες. Χιόνια στα βουνά. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 5 με 7 και πιθανώς στο Ν. Ιόνιο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 17 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και στα βουνά χιονοπτώσεις. Πιθανές καταιγίδες τις βραδινές-νυχτερινές ώρες. Άνεμοι Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι στα βόρεια Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και στα νότια ΝΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 21 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές κατά περιόδους. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Βροχές μετά το μεσημέρι. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 και από το απόγευμα Α-ΒΑ ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς.


3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας. Τουλάχιστον ο Μάρτης μας αποζημιώνει από βροχές και χιόνια στα βουνά και στα ορεινά. Βέβαια να προσθέσω κάτι, πέραν της λατρείας μας για τους χιονιάδες, αν τυχόν κάνει όψιμο (από τούδε και στο εξής) ισχυρό παγετό, μόνο αγροζημίες θα επιφέρει. (βλ. 7 ως 9 Απριλίου 2003 και όχι μόνο στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα).

    Χρήστος Σιμούλης,
    Δασοπόνος Δασαρχείου - Αγροφυλακής Θεσσαλονίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ρίξει ο Μάρτης 2 νέρα και ο Απρίλης άλλο ένα χαρά στον γεωργό που έχει πολλά σπαρμένα,μακάρι να πέσει αρκετό νερό και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα που το έχει τόσο ανάγκη και ας ελπίσουμε να μην κάνει πεδινούς χιονιάδες γιατί μόνο καταστρόφες θα φέρεi,κάθε καιρός στην εποχή του. Αφού δεν έκανε χειμώνα φέτος τουλάχιστον να δούμε λίγο άνοιξη με τις βροχές και τις αστάθειες που χαρακτηρίζουν τους 2 πρώτους ανοιξιάτικους μήνες.

    Τόλης Δημήτριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους. Επιτέλους χειμώνιασε στη Σαμαρίνα! Samarina live web camera.

    Χρήστος Σιμούλης,
    Δασοπόνος Δασαρχείου – Αγροφυλακής Θεσσαλονίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή