Ακόμη και στις δεκαοχτώ πέρδικα ψόφησε στ’ αυγό …από τη ζέστη

Βαρομετρικά χαμηλά επηρεάζουν με βροχές τις περισσότερες χώρες της δυτικής, της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης, όπου οι θερμοκρασίες είναι σχετικά χαμηλές. Αντίθετα, στις υπόλοιπες περιοχές της ηπείρου μας επικρατούν υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα την καλοκαιρία. Στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο (16-17/4) θα είναι σχεδόν καλοκαιρινό, αν δεν λογαριάσουμε κάποια ψύχρα νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά και τις τοπικές ομίχλες. Αυτό, γιατί σχεδόν παντού θα υπάρχει ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο -κυρίως την Κυριακή- ως προς τις μέγιστες τιμές της. Από τη Δευτέρα ως την Τετάρτη (18-20/4) ο καιρός στη χώρα θα είναι πολύ ζεστός για την εποχή, με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους, τοπικές ομίχλες το πρωί και ασθενείς ανέμους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και το διήμερο Τρίτη - Τετάρτη στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα είναι πιθανό να φθάσει ακόμα και του 35 βαθμούς. Πάντως, την Τετάρτη στη βόρεια Ελλάδα οι άνεμοι θα γίνουν ΒΔ με αποτέλεσμα τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας.  

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 16 Απριλίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16-4-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 3 μποφόρ. Στο Θερμοκρασία από 9 έως 27 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 28 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα νοτιοανατολικά ΒΔ ως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 25 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 25 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου