Σύντομη η επίσκεψη των βοριάδων

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο εξασθενεί με αποτέλεσμα τη βαθμιαία πτώση της έντασης των βοριάδων σε όλη τη χώρα. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) θα περάσει με αρκετές νεφώσεις, αλλά όχι και βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Πάντως, νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά η ψύχρα θα είναι αισθητή. Την Κυριακή των Βαΐων τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και το Α-ΒΑ Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και τα νότια. Το διήμερο Μ. Δευτέρα - Μ. Τρίτη προβλέπονται παροδικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το Α-ΒΑ Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ, αλλά τη Μ. Τρίτη θα στραφούν σε ΒΔ με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας. Τις υπόλοιπες μέρες της Μ. Εβδομάδας αλλά και την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά καλός. Ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο κάποιων βροχών στη ΒΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο.

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-4-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 22 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Άνεμοι ΒΑ 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε Δ-ΝΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 7 έως 25 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα κατά τόπους πιο πυκνές. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου