Με λίγες βροχές, σκόνη και αρκετή ζέστη το Σαββατοκύριακο

Αβαθές βαρομετρικό στις ακτές της Λιβύης κινείται αργά βορειοανατολικά. Ένα άλλο χαμηλό οργανώνεται στον Κόλπο της Γένοβας. Με αυτά τα δεδομένα, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) θα περάσει με λίγες βροχές στη νότια νησιωτική Ελλάδα και ενδεχομένως στη Β-ΒΔ ορεινή χώρα, υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια και αρκετή αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα των περισσότερων περιοχών της χώρας. Οι νότιοι άνεμοι μόνο στα ανατολικά πελάγη θα φθάσουν τα 6 μποφόρ. Την Κυριακή (15/5), αυξάνονται οι πιθανότητες να σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Β-ΒΔ Ελλάδα και το Αιγαίο. Οι άνεμοι (Δ στο Ιόνιο και Ν-ΝΔ στο Αιγαίο) δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. μικρή πτώση. Τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας, αναμένεται βαθμιαία επικράτηση Δ-ΒΔ ανέμων σε όλη τη χώρα με αποτέλεσμα την απομάκρυνση της αφρικανικής σκόνης από την περιοχή μας. Κατά τα άλλα, απογευματινοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Β-ΒΔ Ελλάδα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.  

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 14 Μαΐου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14-5-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Μικρή πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις κυρίως στα νότια. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 29 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Ν 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 30 βαθμούς.

Αττική:
Πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου