Αστάθεια και σχετική ψύχρα

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό κατευθύνεται προς το ΒΑ Αιγαίο και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα επηρεάσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες το Α. Αιγαίο και τη Θράκη. Παράλληλα, οι ψυχρές αέριες μάζες που μεταφέρονται στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα πάνω από την περιοχή μας δημιουργούν συνθήκες αστάθειας με αποτέλεσμα την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων στα ηπειρωτικά κυρίως το απόγευμα. Κατά τα άλλα, οι Δ-ΒΔ άνεμοι θα φθάσουν τα 7 μποφόρ (Ν-ΝΔ πελάγη) και η ψύχρα θα είναι αισθητή το πρωί κυρίως στα βόρεια. Το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή (5-6/5) ο καιρός θα παραμείνει άστατος και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Οι άνεμοι, πάντως, θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Το Σαββατοκύριακο (7-8/5) οι βροχές θα περιοριστούν σημαντικά, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Με αρκετή ζέστη θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα.

Χρόνια πολλά και καλό μήνα, φίλοι μου


Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4-5-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 20 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 και στο Ν. Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 22 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικοί όμβροι και τοπικές καταιγίδες κυρίως στο Α. Αιγαίο. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου