Τα τριαντάρια τον Ιούλιο είναι δροσιά και το Μάη κάψα

Η περιοχή μας αρχίζει να καλύπτεται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα την ηλιοφάνεια και τη σταδιακή εξασθένηση των ανέμων. Παράλληλα, στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας αρχίζουν να μεταφέρονται θερμές αέριες μάζες από τη Β. Αφρική με αποτέλεσμα τη βαθμιαία άνοδο της θερμοκρασίας (στα ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θα φθάσει τους 31 βαθμούς). Κατά τα άλλα, το Σαββατοκύριακο (28-29/5), είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά (απογευματινές ώρες). Η Δευτέρα και η Τρίτη (30-31/5) θα περάσουν με αισθητή ζέστη ιδιαίτερα στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα, όπου η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και οι πιθανότητες βροχής (Β. Ελλάδα) είναι μάλλον περιορισμένες. Τις υπόλοιπες μέρες της νέας εβδομάδας το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 28 Μαΐου 2016 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28-5-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά Α. Μακεδονίας-Θράκης. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 29 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 30 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 31 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες νεφώσεις στο Β-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ΝΑ 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς.


1 σχόλιο:

  1. Χρήστος Σιμούλης30 Μαΐου 2016 στις 11:05 π.μ.

    Αν μου επιτρέπεται, προσθέτω και το Σεπτέμβρη που είναι κάψα ως και αρχές Οκτώβρη ενίοτε (επειδή και τότε έχει άπνοια και υγρασία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή