Τελευταία μέρα αστάθειας και δροσιάς

Βαρομετρικό χαμηλό στη Ρουμανία, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως τη χώρα μας, κινείται Α-ΒΑ. Παράλληλα, ατμοσφαιρικές διαταραχές στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας κινούνται από την Ιταλία προς την περιοχή μας. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο. Ο άνεμοι θα φθάσουν πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Την Τετάρτη (15/6) δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ ως 6 μποφόρ (νότια πελάγη) και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Πέμπτη (16/6) η άνοδος της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί και από την Παρασκευή (17/6) ως τη Δευτέρα (20/6) θα επικρατήσουν στη χώρα συνθήκες καύσωνα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το Σαββατοκύριακο στα ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 41 βαθμούς.           

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14-6-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Άστατος καιρός με όμβρους και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 28 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Άστατος καιρός με όμβρους και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα. Άνεμοι Δ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στο Α-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι ΝΔ έως ΝΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα βόρεια το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι Δ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.



1 σχόλιο:

  1. Χρήστος Σιμούλης14 Ιουνίου 2016 στις 7:12 π.μ.

    Καλημέρα. Ούτε βροχή στη Θεσσαλονίκη, ούτε χιόνι στον Όλυμπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή