Επιμένουν οι Β-ΒΑ άνεμοι

Η χώρα εξακολουθεί να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα τη διατήρηση των Β-ΒΑ ανέμων με μέγιστη ένταση τα 7 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) δεν προβλέπονται βροχές και η θερμοκρασία, παρά την πτώση, θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά του τρίτου δεκαημέρου του Ιουνίου. Την Παρασκευή (24/6) δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή του καιρού στη χώρα, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για το Σαββατοκύριακο (25-26/6). Το αίτιο είναι ένα χαμηλό που βρίσκεται στην περιοχή της Σικελίας και αναμένεται να κινηθεί Α-ΒΑ. Το σύστημα αυτό θα προκαλέσει όμβρους και τοπικές καταιγίδες κυρίως την Κυριακή, οπότε θα γίνει αισθητή και η πτώση της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι το Σάββατο μόνο στο Β. Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ, ενώ την Κυριακή πουθενά δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.


 Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23-6-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 36 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στην Ήπειρο. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 37 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στην ορεινή Θεσσαλία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 36 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς. Στα ανατολικά και τα βόρεια οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου