Μικρές αυξομειώσεις της θερμοκρασίας και της έντασης των ανέμων

Βαρομετρικό χαμηλό στη Ρουμανία, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως τη Β. Ελλάδα, κινείται ανατολικά. Το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) το σύστημα αυτό σε συνδυασμό με τη θερμική αστάθεια θα προκαλέσει τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 36 βαθμούς (ανατολική ηπειρωτική χώρα). Την Τετάρτη (29/6) θα συνεχιστούν περίπου οι ίδιες καιρικές συνθήκες, αλλά τη Πέμπτη (30/6) οι απογευματινοί όμβροι και οι καταιγίδες να περιοριστούν σημαντικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση το πολύ 6 μποφόρ (ΝΑ Αιγαίο-Καρπάθιο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι πρώτες 3 με 4 μέρες του Ιουλίου θα περάσουν με σχετική ζέστη και μελτέμια τα οποία στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28-6-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 34 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 36 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου