Ακόμα μια μέρα αστάθειας

Βαρομετρικό χαμηλό στη Ν. Ιταλία κινείται νοτιοανατολικά και δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τη χώρα μας που καλύπτεται από ομαλό πεδίο πιέσεων. Όμως, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) με δεδομένα: την ύπαρξη ψυχρών αερίων μαζών στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα και τους ασθενές ανέμους δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων κυρίως τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, το Ιόνιο και την ορεινή Κρήτη. Το Σάββατο (11/6), οι όμβροι και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στα ορεινά κυρίως της Β. Ελλάδας. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Κυριακή (12/6), αναμένονται τοπικές βροχές στις Β-ΒΔ περιοχές της χώρας τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα λίγο. Τη Δευτέρα (13/6), προβλέπονται παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Οι Ν-ΝΔ άνεμοι θα φθάσουν τα 6 μποφόρ (Αιγαίο).


Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-6-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες (ορεινά) το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 27 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες (ορεινά) στην Κρήτη. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Πιθανότητα τοπικών όμβρων το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς.

2 σχόλια:

  1. Χρήστος Σιμούλης10 Ιουνίου 2016 στις 9:29 π.μ.

    Καλημέρα. Διατηρείται η ομίχλη στον γερο-Όλυμπο. Καμία ενημέρωση για χιονόπτωση στις κορφές του. Γιά να δούμε την ερχόμενη Τρίτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπα, Χρήστο δεν το βλέπω. Αυτό που βλέπω στα μοντέλα είναι τον καύσωνα που πλησιάζει απειλητικός στα μέσα του μήνα, με τάση μάλιστα διατήρησης και ενίσχυσης της προγνωστικής εικόνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή