Σημαντικότερα φαινόμενα: οι καταιγίδες στα ΒΑ και ο μαΐστρος στα ΝΔ

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στο ΒΑ Αιγαίο κινείται προς τη Μαύρη Θάλασσα και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα επηρεάσει με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες κυρίως την Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ με μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ (Ν. Ιόνιο, Θάλασσα Κυθήρων και Δ. Κρητικό) και η ζέστη θα είναι αισθητή κυρίως στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα. Το Σαββατοκύριακο (4-5/6) το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η μικρή πτώση της θερμοκρασίας στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας. Σποραδικοί όμβροι και καταιγίδες αναμένονται κυρίως το απόγευμα στη Β-ΒΑ Ελλάδα και πιθανώς στα ορεινά Ηπείρου, Θεσσαλίας και Στερεάς. Τη Δευτέρα (6/6) θα συνεχιστεί περίπου οι ίδιος καιρός, αλλά από την Τρίτη (7/6) σταδιακά θα επικρατήσουν στη χώρα βόρειοι άνεμοι (πρόδρομοι Ετησίες) με βασική ένταση στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ. Παράλληλα, θα πέσει λίγο η θερμοκρασία (ανατολικά). 


Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3-6-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 29 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 και στο Ν. Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 29 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 32 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές νεφώσεις στο ΒΑ Αιγαίο και τις Ν-ΝΑ περιοχές. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 και στα ΝΔ 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου