Ολίγη από …καταιγίδες, ζέστη και μελτέμι

Η βασική διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στα Β. Βαλκάνια και τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο διατηρείται με αποτέλεσμα τη συνέχιση των Β-ΒΑ ανέμων στα ανατολικά με μέγιστη ένταση 6 μποφόρ (Αιγαίο). Το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) την εικόνα του καιρού θα συμπληρώνουν οι απογευματινές καταιγίδες κυρίως στις Β-ΒΔ περιοχές της χώρας και η σχετική ζέστη (μέγιστες θερμοκρασίες 34-36οC). Το Σαββατοκύριακο (30-31/7), τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο στα 7 μποφόρ και η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι βροχές θα σταματήσουν παντού. Στο πρώτο μισό της νέας εβδομάδας (1-3/8) οι βόρειοι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στη χώρα θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα με μέγιστες θερμοκρασίες 37 με 39 και πιθανώς την Τετάρτη (3/8) στα ανατολικά 40 βαθμών. Οι βόρειοι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.   

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-7-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 36 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα στην Ήπειρο. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 36 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα στη Θεσσαλία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 36 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου