Πώς να δροσιστεί η ανατολική Ελλάδα με μαΐστρο;

Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από τις χώρες της Βαλτικής ως τα ΒΔ Βαλκάνια κινείται Α-ΒΑ. Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και ένα βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στην Ιταλία. Η περιοχή μας καλύπτεται από υψηλές πιέσεις. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η ζέστη και οι ασθενείς άνεμοι. Το Σαββατοκύριακο (16-17/7), αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή στη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Ν. Ιόνιο, Θάλασσα Κυθήρων, Κρητικό, Λιβυκό). Κατά τα άλλα, τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν -κυρίως το Σάββατο- στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, τη Μακεδονία και πιθανώς στα ορεινά Θεσσαλίας και Στερεάς. Οι 3-4 πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας θα περάσουν με Β-ΒΔ ανέμους 4 με 6 μποφόρ και υποφερτή ζέστη.        


Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-7-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 38 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες το απόγευμα-βράδυ στο Β. Ιόνιο και την Ήπειρο. Άνεμοι Δ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 37 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
 Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 39 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 38 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου