Τυπικές καλοκαιρινές μέρες χωρίς ακραία καιρικά φαινόμενα

Η περιοχή μας επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση Β-ΒΑ ρεύματος εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) οι υψηλότερες θερμοκρασίες (35-36οC) θα σημειωθούν στη Δ. Ελλάδα και η δομή της ατμόσφαιρας πάνω από τη χώρα θα είναι γενικά ευσταθής. Έτσι, οι απογευματινές καταιγίδες θα σταματήσουν σχεδόν παντού. Εξαίρεση ίσως αποτελέσουν οι ορεινές περιοχές κυρίως της βόρειας Ελλάδας. Το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη (6-7/7) αυξάνονται οι πιθανότητες εκδήλωσης απογευματινών όμβρων και καταιγίδων στα ηπειρωτικά. Την Παρασκευή (8/7) αλλά και το Σαββατοκύριακο (9-10/7) η απογευματινή αστάθεια θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ως 6 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή (μέγιστες τιμές από 33 ως 35 βαθμούς).

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016 

 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5-7-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα σποραδικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 36 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Μικρή σποραδικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 35 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Τοπικές νεφώσεις κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου