Εξασθενεί το μελτέμι και εντείνεται η ζέστη

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα ΒΑ Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο εξασθενεί με αποτέλεσμα την πτώση της εντάσεως των Β-ΒΑ ανέμων (μελτεμιών) και στις ανατολικές περιοχές της χώρας. Όπως συνήθως συμβαίνει το καλοκαίρι στη χώρα μας, με την εξασθένηση των βοριάδων αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία θα φθάσει τους 38 και πιθανώς τοπικά τους 39 βαθμούς. Πάντως, η ζέστη δεν θα κρατήσει πολύ. Από την Παρασκευή (15/7) στη ΒΔ Ελλάδα και το Σαββατοκύριακο (16-17/7) σε όλη τη χώρα αναμένεται μεταβολή του καιρού με βασικά χαρακτηριστικά την επικράτηση ενισχυμένων ΒΔ ανέμων και την πτώση της θερμοκρασίας. Πέρα από αυτά, όμβροι και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις ορεινές περιοχές της Θράκης.     


Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13-7-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά της Δ. Μακεδονίας. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 36 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 38 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 37 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα: Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου