Καταιγίδες - μελτέμια: σημειώστε «2»

Θερμές αέριες μάζες που μεταφέρονται από τη ΒΔ Αφρική προκαλούν συνθήκες καύσωνα στη Δ. Ευρώπη. Στην περιοχή μας ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην κεντρική και την ανατολική Μεσόγειο προκαλεί στη χώρα ΒΑ ρεύμα (μελτέμι) εντάσεως ως τα 7 μποφόρ. Την εικόνα του καιρού του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη) θα συμπληρώνουν οι τοπικοί όμβροι και οι καταιγίδες (Ιόνιο και ηπειρωτικά) και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Την Πέμπτη (25/4) οι όμβροι και οι καταιγίδες θα περιοριστούν βασικά στις ορεινές περιοχές, ενώ, κατά τα άλλα, ο καιρός δεν θα αλλάξει σημαντικά. Από την Παρασκευή (26/8) ως τη Δευτέρα (29/8) οι βροχές θα σταματήσουν σχεδόν παντού και στη χώρα θα κυριαρχήσουν τα μελτέμια με ένταση: στο Ιόνιο 3 με 5, στα ανατολικά πελάγη 6 με 7 και στα κανάλια του Αιγαίου 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.  


Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016
 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24-8-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 32 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και παροδικές καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 33 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στο ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι Β 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα βόρεια το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς.


3 σχόλια:

  1. Σε συνέχεια του χθεσινού σχολίου μου, να δούμε πόση βροχή θα φέρει αυτή η κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι στιγμής σημειώθηκαν μόνο 2 χιλιοστά χθες βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στην κατερινη τιποτα απο βροχη μεχρι στιγμης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στη Θεσσαλονίκη όχι βροχές και καταιγίδες δεν έχει, ούτε νεφώσεις δεν αναπτύσσονται. Μου φαίνεται ότι θα απομείνουμε με τα 2 χιλιοστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή