Στο προσκήνιο οι όμβροι και οι καταιγίδες

Η χώρα επηρεάζεται από τον ασθενή συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις στην ανατολική Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση βόρειου ρεύματος εντάσεως το πολύ 5 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) μια διαταραχή στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας θα προκαλέσει τοπικούς όμβρους και καταιγίδες στην ηπειρωτική Ελλάδα και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 36 βαθμούς. Το Σαββατοκύριακο (20-21/8) οι όμβροι και οι καταιγίδες θα περιοριστούν σημαντικά και τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βόρειοι άνεμοι εντάσεως ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο) και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Τη Δευτέρα (22/8) αναμένονται τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές – βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά και κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια.
  

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-8-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στη Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 35 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 35 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 36 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς.


1 σχόλιο: