Στον αστερισμό των μελτεμιών

Η χώρα επηρεάζεται από τον ισχυρό συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με συνέπεια την επικράτηση ενισχυμένων Β-ΒΑ ανέμων εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), τοπικοί όμβροι και καταιγίδες αναμένονται στην ηπειρωτική Ελλάδα (η Θράκη εξαιρείται) και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 33 βαθμούς (Δ. Ελλάδα). Το τριήμερο Παρασκευή-Κυριακή (26-28/8) οι όμβροι και οι καταιγίδες θα περιοριστούν σημαντικά, αλλά οι ΒΑ άνεμοι θα ενισχυθούν, φθάνοντας στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση που θα γίνει περισσότερο αισθητή στα ανατολικά. Τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας οι βοριάδες σταδιακά θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα. Οι πιθανότητες εκδήλωσης τοπικών όμβρων είναι περιορισμένες.


Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25-8-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στη Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 31 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 33 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στις Β. Σποράδες και πιθανώς στην ορεινή Κρήτη. Άνεμοι Β 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς.

6 σχόλια:

  1. Δε φτάνει που δε βρέχει στη Θεσσαλονίκη, έχουμε και ζέστη! Θα μου πεις, ήθελες να γίνει αυτό που έγινε στα Τρίκαλα; Ήθελα μια κατά προσέγγιση πρόβλεψη, όχι να αναμένονται από το GFS 75 mm για την πόλη και να σημειώνονται 2! Σε ποια εποχή ζούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά ο θλιβερός απολογισμός του υετού της τριήμερης κακοκαιρίας για τη Θεσσαλονίκη ήταν όπως φοβόμουν εδώ και δύο ημέρες 2 mm. Τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστο, τα χιόνια δε σας θέλουν πια. Αν αρχίσουν να μη σας θέλουν και οι βροχές,...άστα να πάνε!

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Γιώργο. Στην Αθήνα τι έγινε; Είχατε τίποτε βροχές; Όσο για τα χιόνια, έχει ο καιρός γυρίσματα...

      Διαγραφή
    3. Τίποτα στην Αθήνα Χρήστο. Δεν ξέρω στα βόρεια προάστεια αν έπεσε καμιά στάλα.

      Διαγραφή
  3. και στην κατερινη περιπου τα ιδια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή