Ανεμώδες το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη

Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων των Β. Βαλκανίων με τις χαμηλές πιέσεις της Α. Μεσογείου με αποτέλεσμα την επικράτηση Β-ΒΑ ρεύματος εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Πέρα από αυτό, οι ψυχρές αέριες μάζες που μεταφέρονται στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα πάνω από την περιοχή μας θα προκαλέσουν και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) τοπικούς όμβρους και καταιγίδες βασικά στην ηπειρωτική Ελλάδα, πλην της Θράκης. Η θερμοκρασία δύσκολα θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς. Το Σαββατοκύριακο (3-4/9) οι όμβροι και οι καταιγίδες βαθμιαία θα σταματήσουν και στην περιοχή μας θα κυριαρχήσουν οι βοριάδες (μελτέμια) με μέγιστη ένταση στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. Από το απόγευμα της Κυριακής αναμένεται εξασθένηση των ανέμων η οποία θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα (5/9). Κατά τα άλλα, τη Δευτέρα, δεν προβλέπονται βροχές και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.  


Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2-9-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 32 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά το απόγευμα. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 31 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι Β 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Πιθανότητα όμβρων ή καταιγίδων κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου