Αυλαία για τις βροχές

Το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) η χώρα θα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (ΝΑ Αιγαίο-Καρπάθιο). Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στην Α-ΒΑ Ελλάδα και οι τοπικές βροχές με τις οποίες θα αρχίσει η μέρα στην ανατολική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη σταδιακά θα σταματήσουν. Το Σάββατο (24/9) μόνο στη Δ-ΝΔ Ελλάδα υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα φθάνουν τα 6 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κατά 1 με 3 βαθμούς χαμηλότερα από τα κανονικά αυτής της εποχής. Την Κυριακή (25/9) αυξάνονται οι πιθανότητες εκδήλωσης όμβρων και καταιγίδων το απόγευμα – βράδυ στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Ως προς τους ανέμους και τη θερμοκρασία δεν αναμένονται αξιόλογες αλλαγές. Τη Δευτέρα (26/9) οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για λίγες βροχές στη ΒΑ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ ως 6 μποφόρ (Αιγαίο) και στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμανθούν από 24 ως 26 βαθμούς. Τέλος, με βοριάδες και σχετική ψύχρα θα συνεχιστεί ο καιρός το διήμερο Τρίτη – Τετάρτη (27-28/9). 

Υ.Γ.
Αυλαία για τις βροχές από πλευράς έντασης, διάρκειας και έκτασης του φαινομένου που βιώσαμε τις τελευταίες μέρες. Άγνωστο πότε θα έλθει το επόμενο οργανωμένο χαμηλό. Το πιθανότερο, τον άλλο μήνα!

  
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-9-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 9 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 26 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους νωρίς το πρωί. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα νότια. Βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι Β 5 με 6 και στα ΝΑ 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς.

2 σχόλια:

  1. Κ. Ζιακοπουλε το 1983-84 όταν είχαμε αύξηση των τιμων του πετρελαίου η Μ. Θάτσερ για να να μην εξαρτάται η Βρετανική οικονομία από το πετρέλαιο πλήρωσε επιστήμονες να αρχίζουν να μιλάνε για κλιματική αλλαγή! Άγνωστη έννοια μέχρι τότε.Σκοπος της ήταν να φέρει την πυρηνική ενέργεια. Καταφερε να φοβισει περισσότερο τον Βρετανικό λαό με αυτά που έλεγαν οι επιστήμονες για την κλιματική αλλαγή παρά με τα αρνητικά της πυρηνικής ενεργειας. Κλιματική αλλαγή υπάρχει τα τελευταία χρονια όμως παίζονται και μεγάλα παιχνίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποτε οι επιστήμονες μίλησαν και για τρύπα του όζοντος στην Ανταρκτική, που τελικά δεν ήταν τρύπα αλλα αραίωση και δεν ήταν μόνο στην Ανταρκτική απλά στην Ανταρκτική εκτελούνταν κυρίως οι μετρήσεις του στρατοσφαιρικού όζοντος όποτε και εκεί μπορούσε να γινει αντιληπτή.
    Κλιματική αλλαγή υπάρχει αλλά αλήθεια το κλίμα της Γης γιατι το θεωρούμε αξίωμα ότι μένει σταθερό και γιατί θεωρούμε ότι καθε αλλαγή του εχει και ανθρωπογενή αίτια? Η αύξηση του διοξειδίου και η συμμετοχή στην θέρμανση του πλανήτη είναι γεγονός αλλα δεν μπορεί εύκολα να βγει συμπέρασμα ουτε να μοντελοποιηθεί και να μελετηθεί ο βαθμός που το ανθρωπογενές ή βιομηχανικά παραγόμενο διοξείδιο συμμετέχει. Τα θερμότερα καλοκαίρια καθώς και η αύξηση της μέσης τιμής της θερμοκρασίας του πλανήτη, η μείωση των ημερών βροχόπτωσης, η αύξηση των ακραίων φαινομένων είναι γεγονότα αδιάψευστα καθώς είναι παρατηρήσεις του ''αποτελέσματος'' της συμπεριφοράς της φύσης. Οι λόγοι και οι αιτίες είναι αντικείμενα που όσο δεν μπορούν να αποδειχθούν θα γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης απο οσους εχουν συμφέροντα, είτε πολιτικά είτε οικονομικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή