Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια το μεγαλύτερο καιρικό ενδιαφέρον

Το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη θα είναι ευνοϊκή για την επικράτηση βόρειων ανέμων στη χώρα μας εντάσεως το πολύ 5 μποφόρ. Αναφορικά με τις λοιπές μετεωρολογικές παραμέτρους, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται στη Β. Ελλάδα και θα σημειωθούν κάποιες βροχές τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας. Για τη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα ενδιαφέρον παρουσιάζει ο καιρός της Παρασκευής (7/10), καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί από τη Δ. Μεσόγειο προς την περιοχή μας και θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχής γενομένης από τη ΒΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Το Σάββατο (8/10) οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στην Α-ΒΑ Ελλάδα και βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πρόσκαιρη πτώση.      

  
Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016 




ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6-10-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων στην κεντρική και την Α. Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 23 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 25 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων στην Α. Πελοπόννησο. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 26 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς.


2 σχόλια:

  1. Κύριε Ζιακόπουλε, τι είναι το "Rex Blocking", για το οποίο τόσος λόγος γίνεται στα ΜΜΕ, ακόμα και από μετεωρολόγους; Ποιά η διαφορά του από το ...σκέτο blocking;

    http://news247.gr/eidiseis/kairos/rex-blocking-kanenas-panikos-ti-lene-sto-news247-oi-metewrologoi-gia-to-spanio-fainomeno.4301167.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τα δύο είναι μορφές blocking. To Rex Blocking μοιάζει με ανάποδο S ή μισό 8 με το υψηλό πάνω και το χαμηλό κάτω. Στην περίπτωση αυτή οι ανατολικοί άνεμοι είναι εξαιρετικά ισχυροί.

      Διαγραφή