Σε …δόσεις και όχι έντονη η ψυχρή εισβολή

Βαρομετρικό χαμηλό στην Πολωνία, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως την Αδριατική, κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα επηρεάσει με όμβρους και καταιγίδες κυρίως τη Β-ΒΑ Ελλάδα. Με το πέρασμα του μετώπου θα επικρατήσουν Β-ΒΔ άνεμοι μποφόρ με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας. Την Τετάρτη (5/10) οι βροχές σταδιακά θα σταματήσουν σχεδόν παντού. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Την Πέμπτη (6/10) ο καιρός θα είναι γενικά ήπιος και οι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Την Παρασκευή (7/10) μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή που θα έλθει από τα δυτικά θα προκαλέσει μεταβολή του καιρού με βασικά χαρακτηριστικά την επικράτηση ΝΔ ανέμων και την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.     

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

  
Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4-10-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ΒΑ. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 28 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στη Θεσσαλία. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.


5 σχόλια:

  1. Η εμύ στην μεσοπρόθεσμη πρόγνωση της 3-7 ημερών μιλάει και για μεταφορά Αφρικανική σκόνης 7-8/3.
    Πάντως πόσο οξύμωρο είναι. Τι αναμέναμε την περασμένη Πέμπτη, πανελλαδικά, πως τα γύρισε ο καιρός και τελικά καταλήξαμε στα τετριμένα. Βροχές δυτικά κεντρικά και Βόρεια, θερμή εισβολή στα νότια και αφρικανική σκόνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΡΙΚΟΙ.ΠΟΙΑ ΘΕΡΜΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ,ΜΑΣ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ?23-24 ΒΑΘΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΜΗ ΕΙΣΒΟΛΗ?ΑΡΧΕΣ ΟΤΩΒΡΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΤΕΛΗ ΝΟΕΜΒΡΗ.ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΦΙΛΕ ΦΕΤΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΗΡΘΕ ΑΓΡΙΕΜΕΝΟ ΜΕ 6 ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΕΠΟΙΣΗΣ ΛΟΓΩ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΦΟΡΑΩ ΜΠΟΥΦΑΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜ,ΒΡΗ.ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΧΕΙ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ?ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟΥΣ 16-17 ΒΑΘΜΟΥΣ.ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ
    ΦΑΙΝΕΤΕ ΘΕΡΜΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΕΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι 35 βαθμοί που προβλέπει το αστεροσκοπείο για Ηράκλειο Κρήτης το Σάββατο 8/10. Οι 30-32 ανατολική πελοποννησο κυκλάδες Ροδο την ίδια μέρα δε συνιστούν θερμή εισβολή κατά την κρίσης σας? Οι 20 βαθμοί στα 850 Παρασκευη βράδυ 7-10 και Σάββατο 8-10 δεν συνιστούν θερμή εισβολή?
    Σε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΚ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΛΦΡΑ ΘΕΡΜΗ ΕΙΣΒΟΛΗ Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΙΘΗΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ.ΟΥ ΘΕΡΜΟΚΡΑΙΕΣ ΤΩΝ 30 ΠΕΡΙΠΟΥ ΒΑΘΜΩΝ ΓΙΑ ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΗ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΣΥΝΙΘΗΣΤΕΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΚΟΝΕΣ ΚΑΙ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥΙΘΕΝΑ.ΕΓΩ ΜΕΝΩ ΑΘΗΝΑ ΟΧΙ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ Κ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΙΝΙΚΟ ΜΠΟΥΦΑΝ.ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΕΡΙΣΥ ΠΟΤΕ ΒΑΛΑΜΕ ΜΠΥΦΑΝ?ΑΡΧΕΣ ΝΟΕΜΒΡΗ.ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΝΩ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΡΤΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ 35 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ Ο ΝΟΤΙΑΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ ΨΗΛΑ.ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΑΡΧΕΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΚΑΙΡΟ.ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΡΥΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΟΤΑΝ Κ ΠΕΦΤΕΙ Η Τ ΣΤΟΥΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρέπει να μας διαφωτίσει τώρα επί του θέματος ο κ. Γιώργος ο Λαμέρας, που έχει και καιρό να γράψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή