Προσπαθεί να βρει τα συνηθισμένα πατήματά του ο καιρός

Η περιοχή μας καλύπτεται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα τη σχετική καλοκαιρία. Ένα βαρομετρικό χαμηλό στη Β-ΒΔ Ευρώπη, που συνοδεύεται από ψυχρό μέτωπο, κινείται προς τη Μεσόγειο. Με την κίνηση του συστήματος αυτού, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), οι άνεμοι στη χώρα μας θα στραφούν σταδιακά σε Ν-ΝΔ με συνέπεια τη βαθμιαία υποχώρηση της παγωνιάς και την εκδήλωση τοπικών βροχών στη ΒΔ Ελλάδα. Το Σάββατο (14/1) με το γρήγορο πέρασμα του μετώπου από την περιοχή μας, αναμένονται παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Β-ΒΔ χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Κυριακή (15/1) βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στο Α. Αιγαίο κα τις βραδινές - νυχτερινές ώρες στα δυτικά και νότια. Η βασική ένταση των ανέμων θα είναι τα 4 με 5 μποφόρ. Από τη Δευτέρα ως την Τετάρτη (16-18/6) προβλέπονται κατά διαστήματα βροχές και στα ορεινά-ημιορεινά χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα στη Δ-ΒΔ Ελλάδα θα είναι σχεδόν συνεχή.                

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-1-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -10 έως 9 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) κυρίως μετά το μεσημέρι στα ΒΔ. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -7 έως 14 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -7 έως 14 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 8 βαθμούς.


8 σχόλια:

  1. Δυστυχώς για εμάς η θερμοκρασιακή πρόβλεψη για τη Λάρισα απέχει από την πραγματικότητα. Συνέχιση ολικού παγετού και σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε σιγά σιγά να περνάνε οι κακοκαιριες στα βορειοδυτικά μας.Εκεί οπού συνήθως περιορίζονται με μεγάλες διαρκειες το χειμώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Θεσσαλικη πεδιαδα χιονοσκεπης και με ξαστεριες παιζει μπαλα μονη της ακομα και σε σχεση με Δυτ Μακεδονια. 7 ημερες ολικου και ηδη ακομα και σημερα 13/1 μεγιστη -4 βαθμους κελσιου και ελαχιστη -19!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχατε και ιστορικό χιονιά 20ετίας για την πόλη της Καρδίτσας, αν δεν κάνω λάθος Βασίλη.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σας. Με συγχωρείτε που παρεμβαίνω. Το Δεκέμβρη του 2001 μάλλον είχε περισσότερο κρύο και χιόνι. Ήμουν εκεί.

      Διαγραφή
    3. Πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στο πολύ περισσότερο χιόνι που σημειώθηκε στη Θεσσαλία σε σχέση με τη Δυτ. Μακεδονία.

      Διαγραφή
    4. Γιωργο ναι η Καρδιτσα και τα Φαρσαλα ειχαν παρα πολυ χιονι συγκρινομενα με το 2001. Τωρα αν ειναι σιγουρα ρεκορ δεν το ξερω. Οι θερμοκρασιες ειναι αλλο πραγμα και σε αυτο το 2001 δεν θα ξεπεραστει ευκολα. Οι συνεχομενες ημερες ολικου παγετου παντως ειναι 7 και στις 2 περιπτωσεις. Μαλιστα αν σημερα 14/1 κρατηθει η θερμοκρασια κατω απο το μηδεν εως τις 14:00 θα εχουμε και στις ωρες απολυτη ταυτιση 184 ωρες το 2001 και 2017 συνεχομενα κατω απο το μηδεν!!!

      Διαγραφή
  4. Ιστορικος ειναι νομιζω οχι λογο υψος χιονιου (μισο μ.Τρικαλα)αλλα λογο ολικου παγετου διαρκειας απο Αθηνα και πανω σε συνδιασμο με το χιονι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή