Με πουνεντο-γαρμπήδες το Σαββατοκύριακο

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Ιταλία κινείται βορειοανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο), συνδυαζόμενο με τις υψηλές πιέσεις στην Τουρκία, θα προκαλέσει στη χώρα Δ-ΝΔ ανέμους εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, πέρα από τις πρωινές ομίχλες στα ηπειρωτικά, θα σημειωθούν και λίγες βροχές στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και το Α. Αιγαίο - Δωδεκάνησα. Την Κυριακή (5/2) ο καιρός θα είναι σχετικά ζεστός με ομίχλες και πάλι το πρωί στα ηπειρωτικά και τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο - Δωδεκάνησα. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα ΒΔ.  Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ. Τη Δευτέρα (6/2) στη δυτική Ελλάδα και την Τρίτη (7/2) σχεδόν σε όλη τη χώρα προβλέπονται βροχές, τοπικές καταιγίδες και πολύ ισχυροί νοτιάδες. Χιόνια θα πέσουν στα βουνά. Την Τετάρτη (8/2) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η βαθμιαία επικράτηση βόρειων ανέμων και η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε όλες τις περιοχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και θα εξασθενήσουν.
Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4-2-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ΒΔ. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 17 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών στο Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς.


3 σχόλια:

  1. Κύριε Ζιακόπουλε, μιάς και υπάρχει νέκρα απόψε στο μπλογκ, από καιρό ήθελα να σας ρωτήσω: Η έγκυρη νομίζω καιρική σελίδα Meteociel.fr, ανάμεσα στους προγνωστικούς χάρτες των διαφόρων μοντέλων που παρουσιάζει, εμφανίζει και χάρτες του μοντέλου CFS (Climate Forecast System), ημερήσιους καιρικούς χάρτες, ως και 1074 ώρες μπροστά!!

    http://www.meteociel.fr/modeles/cfse_cartes.php?ech=894&mode=0&carte=0&run=10

    Το CFS είναι, απ όσο γνωρίζω, ένα κλιματικό μοντέλο που επιχειρεί να αποτυπώσει εποχικές τάσεις στην εξέλιξη του καιρού, συσχετίζοντας ωκεανούς και ατμόσφαιρα. Είναι σε θέση ένα τέτοιο μοντέλο να παράξει κανονικούς καιρικούς χάρτες των βασικών παραμέτρων; Και, σε κάθε περίπτωση, έχει κατά τη γνώμη σας κάποιο νόημα να παρουσιάζονται τέτοιοι "προγνωστικοί χάρτες", ακόμα και με την υποσημείωση στην ιστοσελίδα οτι προσπαθούν απλά να αποτυπώσουν γενικές τάσεις, εμποδισμούς κλπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαξιμαλιστικές τάσεις στην προσπάθεια πρόγνωσης του καιρού και του κλίματος χωρίς χρονικά όρια, από την πέραν του Ατλαντικού ακτή προερχόμενες.

      Διαγραφή
  2. Εμένα μου ακούγεται περισσότερο ως δημοσιογραφική βορά και consommation.

    ΑπάντησηΔιαγραφή