Ο Απρίλιος του 2017 στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο

Αποκλίσεις της μέσης θερμοκρασίας του Απριλίου του 2017 σε σχέση με τη μέση θερμοκρασία του συγκεκριμένου μήνα  της περιόδου 1981-2010. Πηγή: ERA-Interim, Credit: ECMWF, Copernicus Climate Change Service.

Ο Απρίλιος του 2017 ήταν θερμότερος από το μέσο όρο της περιόδου 1981-2010 στη νότια και τη δυτική Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Πορτογαλία και την Ισπανία. Οι θερμοκρασίες ήταν κάτω από το μέσο όρο στις περισσότερες περιοχές της υπόλοιπης Ευρώπης.


Οι θερμοκρασίες ήταν αισθητά υψηλότερες από το μέσο όρο σε μεγάλο μέρος του Αρκτικού Ωκεανού, στη ΒΑ Ρωσία, στη δυτική Αλάσκα και στην ανοικτή θάλασσα της Δυτικής Ανταρκτικής. Οι θερμοκρασίες ήταν επίσης πολύ υψηλότερες από τις κανονικές στις ανατολικές ΗΠΑ, το Μαρόκο, το Νότιο Σουδάν, την Ουγκάντα ​​και σε μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής και της Νότιας και Ανατολικής Ασίας.

Οι θερμοκρασίες ήταν πιο κάτω από το μέσο όρο σε αρκετές περιοχές  της Ανταρκτικής, και της Γροιλανδίας. Ένα μεγάλο μέρος του Καναδά ήταν επίσης πιο κρύο από το μέσο όρο. Οι ασθενέστερες ψυχρές θερμοκρασιακές αποκλίσεις εμφανίστηκαν σε περιοχές όλων των ηπείρων. Οι θερμοκρασίες ήταν υψηλότερες από το μέσο όρο και πάνω από τους ωκεανούς. Ωστόσο, σε ορισμένα μέρη του Ειρηνικού, του Ατλαντικού και του Ινδικού Ωκεανού ο Απρίλιος ήταν σχετικά δροσερός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου