Περιορίζονται οι βροχές και ανεβαίνει αισθητά η θερμοκρασία

Βαρομετρικό χαμηλό στα Δωδεκάνησα προκαλεί τοπικές βροχές και καταιγίδες στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), λόγω θερμικής αστάθειας, σποραδικοί όμβροι και καταιγίδες θα εκδηλωθούν το απόγευμα στα ηπειρωτικά και κυρίως στη Δ. Ελλάδα και τη Μακεδονία. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 27 βαθμούς. Το τριήμερο Τετάρτη – Παρασκευή (31/5-2/6) η θερμική αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά και το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Αναφορικά με τον καιρό του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος (3-5/6), αυξάνονται οι πιθανότητες εκδήλωσης απογευματινών όμβρων και καταιγίδων στα ηπειρωτικά και κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

  
Τρίτη, 30 Μαΐου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30-5-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στη Μακεδονία. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 26 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 27 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές βροχές και καταιγίδες στο Α. Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως το απόγευμα. Πιθανοί όμβροι στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 24 βαθμούς.


1 σχόλιο: