Σαββατοκύριακο με τοπικές καταιγίδες στη Β-ΒΑ Ελλάδα

Βαρομετρικό χαμηλό στα Β. Βαλκάνια κινείται ανατολικά, ενώ στην κεντρική Μεσόγειο επικρατούν υψηλές πιέσεις. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) στη χώρα μας θα επικρατήσουν Δ-ΒΔ άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και στη ΒΑ Ελλάδα θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Την Κυριακή (7/5) προβλέπονται τοπικοί όμβροι τις απογευματινές- βραδινές ώρες στις βορειότερες περιοχές της Μακεδονίας και πιθανώς στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Ν-ΝΔ με ένταση ως τα 6 μποφόρ. Τη Δευτέρα (8/5) μικρής διάρκειας βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, τη βόρεια χώρα, τη Θεσσαλία και πιθανώς στο ΒΑ Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Την Τρίτη (9/5) ο καιρός θα είναι άστατος με όμβρους και καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ έως ΝΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Τετάρτη (10/5) οι βροχές σταδιακά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ άνεμοι 4 ως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο 6 Μαΐου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6-5-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικοί όμβροι και καταιγίδες στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 28 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 27 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 29 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων στο Α-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 και στα Ν-ΝΔ πελάγη 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς.

Αττική
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου