Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με ελλοχεύοντες καιρικούς κινδύνους

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) η χώρα θα εξακολουθήσει να καλύπτεται από ομαλό πεδίο υψηλών πιέσεων με αποτέλεσμα τη διατήρηση των ασθενών ανέμων. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 33 βαθμούς και οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση σποραδικών όμβρων και καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στη Β. Ελλάδα. Το Σαββατοκύριακο (3-4/6) στις ηπειρωτικές περιοχές και το Β. Αιγαίο ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και δεν αποκλείεται οι καταιγίδες να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους ή και χαλάζι. Όσοι βρεθούν στην ύπαιθρο είναι αναγκαίο να παίρνουν μέτρα προφύλαξης από τους κεραυνούς. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τη Δευτέρα (5/6) οι όμβροι και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα παραμείνουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την Τρίτη (6/6) ο καιρός θα είναι ζεστός και υγρός με όμβρους και καταιγίδες στη Β-ΒΔ Ελλάδα το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. 

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2-6-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 33 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 32 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά της Θεσσαλίας. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 33 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου