Διήμερο αστάθειας

Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται αργά Α-ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα επηρεάσει με τοπικές βροχές και καταιγίδες τη Ν-ΝΔ Ελλάδα. Παράλληλα, στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση απογευματινών όμβρων και καταιγίδων κυρίως στα ορεινά. Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία θα φθάσει τους 32 βαθμούς και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Την Πέμπτη (8/6) βροχές και καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας με εξαίρεση τα νησιά του Ιονίου. Ως προς τους ανέμους και τη θερμοκρασία δεν αναμένονται αξιόλογες μεταβολές. Την Παρασκευή (9/6) αλλά και το Σαββατοκύριακο (10-11/6) η απογευματινή αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. 

Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7-6-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κυρίως στα ΝΔ. Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 και στο Ν. Ιόνιο 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 32 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Πιθανές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά το απόγευμα. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 32 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανές βροχές στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανές βροχές τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 31 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου