Αινιγματικός ο υετός, καμιά αμφιβολία για τη δροσιά!

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Πέμπτη) βαρομετρικό χαμηλό κινούμενο από τη Ν. Ιταλία προς το Β. Αιγαίο θα προκαλέσει τοπικές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας (εξαιρούνται οι Ν-ΝΑ νησιωτικές περιοχές). Οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλάζι ή και ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια). Τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι πιθανό να παρουσιαστούν στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη, όπου τα φαινόμενα πέρα από την ένταση θα έχουν και μεγάλη διάρκεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Την Παρασκευή (28/7) οι βροχές θα σταματήσουν, οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ ως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το Σαββατοκύριακο (29-30/7) θα περάσει με ηλιοφάνεια και μελτέμια, τα οποία στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 και ίσως την Κυριακή τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο.   
  
Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27-7-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη ισχυρές. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 31 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Β-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το μεσημέρι - απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 29 βαθμούς.

1 σχόλιο:

  1. Πάντως σήμερα στις Κυκλάδες σε αντίθεση με τους Δυτικούς ανέμους που προβλέπονταν, είχαμε πολύ ισχυρό νοτιά με πολύ υγρασία.Δεν ξέρω αν οι προγνώσεις πέσαν έξω πάντως ο Νοτιάς είναι και πολύ κουραστικός εδώ με την υγρασία που φέρνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή