Αξιόλογη μεταβολή του καιρού

Βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Αδριατική κινείται Ν-ΝΑ και από τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες του νέου εικοσιτετραώρου (Τρίτη) θα προκαλέσει μεταβολή του καιρού με βροχές, τοπικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Την Τετάρτη (30/8) η μεταβολή του καιρού θα γίνει αισθητή και στην υπόλοιπη χώρα, καθώς πέρα από τις βροχές και τις τοπικές καταιγίδες, θα πέσει παντού η θερμοκρασία και οι άνεμοι θα γίνουν Β-ΒΑ με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Πάντως, τα φαινόμενα δεν θα κρατήσουν πολύ και το βράδυ θα σταματήσουν σχεδόν παντού. Την Πέμπτη (31/8) προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Ιόνιο 3 με 4 και στο ανατολικά πελάγη 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Την Παρασκευή και το Σάββατο (1-2/9) προβλέπονται: ηλιοφάνεια, βαθμιαία εξασθένηση των βοριάδων και περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. 

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Υ.Γ. Από εδώ και πέρα κάθε ψυχρή εισβολή θα είναι και μια μπαντερίγια του ματαντόρ-χρόνου στη ράχη του τορο-καλοκαιριού.


Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29-8-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες από το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 33 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ΒΔ. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 και το βράδυ 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 36 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 36 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες τις απογευματινές-βραδινές ώρες στο Β-ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 31 βαθμούς.

12 σχόλια:

  1. Έτοιμο σας βλέπω, κύριε Ζιακόπουλε, να ρίξετε κι ένα πρώτο υπονοούμενο στην αυριανή σας δημοσίευση, για τα πιθανά πρωτοβρόχια από τη νύχτα της Κυριακής και τη Δευτέρα, αν κρατηθεί η τάση των μοντέλων! Προσωπικά το εύχομαι, γιατί έχουμε περάσει πάρα πολύ δύσκολο και άνυδρο καλοκαίρι στην Ήπειρο...
    Την καλησπέρα μου από τα Γιάννενα,
    Γιώργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλο θα ήτανε να συμβαίνει κάθε καλοκαίρι αυτο δηλ. να μην βρέχει για ενα μήνα όπως τον φετινό Αύγουστο γιατι τα περισσότερα καλοκαίρια βρέχει στα Γιάννενα ενω στην υπόλοιπη χώρα έχουνε ξηρό καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνωμη jim απλως δεν εχω καταλαβει αυτο που ειπες,και στο λεω γιατι εισαι απο τα Γιαννενα και με ενδιαφερουν οι γνωμες απο την Ηπειρο μ'αρεσει το κλιμα της Ηπειρου μιας και μοιαζει πολυ με το δικο μας τις Δυτ.Θεσσαλιας,η επηρεαζεται αμεσα το ενα απ'τ'αλλο.Αν ησουνα απο Κυκλαδες πχ.σιγα μη ασχολιομουνα τωρα...δεν ειναι κατι σοβαρο απλος εχουμε τη "λοξα"μας τωρα καταλαβενεις!

      Διαγραφή
    2. Μου αρέσει το καλοκαίρι της χώρας μας αλλα στην περιοχή μας (Γιάννενα)το καλοκαίρι συνήθως βρέχει και δεν μου αρέσει η βροχη το καλοκαίρι.Τώρα τους υπόλοιπους μήνες δεν εχω πρόβλημα με την βροχή και
      γενικότερα με τα κατακρημνισματα
      Καλημέρα σε όλους τους φίλους του μπλογκ

      Διαγραφή
    3. μπούχτισε την υγρασία ο άνθρωπος Γιώργο..μην κοιτάς εμείς, που καβουρντιζόμαστε επαρκώς το καλοκαίρι.

      Διαγραφή
  3. Την τεταρτη θα βρεξει και στο κεντρο της αθηνας η μονο στα βορειοτερα τμηματα του νομου..??Συμφωνα με τα στοιχεια που μας παραθετουν τα προγνωστικα μοντελα η πιθανοτητα να βρεξει στην αθηνα ειναι μαλλον μικρη...η εστω οριακη...Ποια η γνωμη σας?Ευχαριστω εκ των προτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με βάση τα τρέχοντα δεδομένα, φαίνεται να είναι μια προσκαιρη μεταβολή, με το ώριμο θέρος να επανακάμπτει. Άλλωστε - και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια - ο Σεπτέμβρης είναι καλοκαιρινός μήνας, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πιστεύω ότι και η αττική στο σύνολό της είναι μέσα στο "υετικό παιχνίδι" και όχι μόνο τα βόρεια του νομού. Η τάση είναι να πηγαίνει όλο και ανατολικότερα το σύστημα. ΥΓ: Ο Όλυμπος θα ασπρίσει για τα καλά! Καλό χειμώνα σε όλους! Αλέξανδρος Μήτσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νωρίς για τέτοιες ευχές. Πολύ νωρίς. Εγώ θα πω καλό φθινόπωρο στα τέλη του Σεπτέμβρη και καλό χειμώνα στα μέσα του Νοέμβρη. Εκτός και αν φέτος έρθουν τα πάνω κάτω.

      Διαγραφή
  6. Γιώργο όταν τελειώνει ο Μάρτιος λέω καλό καλοκαίρι και όταν τελειώνει ο Αύγουστος λέω καλό χειμώνα. Το συνηθίζω αυτό. Πιο πολύ ψυχολογικό είναι όχι ότι εννοούσα ότι θα έχουμε χειμώνα από τον Σεπτέμβριο (που τέτοια τύχη)...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλέξανδρος Μήτσης. Ξέχασα να γράψω και το όνομα μου.

      Διαγραφή
  7. οι τορέρος και οι μπαντεριγιέρος έρχονται σταδιακά από Βορρά προς Νότο (και με μεγάλες χρονικές διαφορές), χτυπάνε, φεύγουν και ξανάρχονται..στα ορεινά της Καρδίτσας (που είναι και δυτικά) το σκ δεν υπήρξε καμιά στιγμή αίσθησης ζέστης, το αντίθετο. οι Σεπτέμβρηδες 2015-2016 στα Τρίκαλα έγραψαν περί τα 110 mm (ΕΑΑ) έκαστος, κατανεμημένα σε αρκετές μέρες (με επίκεντρο βέβαια τη νέα μόδα, ένα διήμερο "τουλούμι"). σε επίπεδο δεκαετίας ('07-'16) ο μ.ο υετού Σεπτεμβρίου είναι 64 mm, με κλιματική τιμή (ΕΜΥ, 20ος αιώνας) 26 mm.
    Παράλληλα, οι Δεκέμβρηδες 2015, 2016 "έγραψαν" 7 mm και 5 mm αντίστοιχα και σε επίπεδο δεκαετίας 75 mm (ΕΜΥ 20ος αιώνας: 95 mm).

    ΑπάντησηΔιαγραφή