Ο Αύγουστος του 2017 στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο

Αποκλίσεις της μέσης θερμοκρασίας του Αυγούστου 2017 σε σχέση με τη μέση θερμοκρασία του συγκεκριμένου μήνα της περιόδου 1981-2010. Πηγή: ERA-Interim, Credit: ECMWF, Copernicus Climate Change Service.
http://climate.copernicus.eu/resources/data-analysis/average-surface-air-temperature-analysis/monthly-maps/surface-air-0


Ο Αύγουστος του 2017 ήταν θερμότερος από το μέσο όρο της περιόδου 1981-2010 σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Ο συγκεκριμένος μήνας ήταν ιδιαίτερα ζεστός στα νότια και τα ανατολικά της ηπείρου, όπου εκδηλώθηκαν καταστροφικές πυρκαγιές και η διατήρηση των υδάτινων πόρων σε ορισμένες περιοχές είναι προβληματική. Οι θερμοκρασίες συνέχισαν να είναι κάτω από το μέσο όρο στη Β-ΒΔ Ευρώπη.


Σε πλανητική κλίμακα ασυνήθιστα ζεστές καλοκαιρινές συνθήκες επικράτησαν στις δυτικές ΗΠΑ και στον δυτικό και βόρειο Καναδά, αν και η κεντρική και ανατολική Βόρεια Αμερική δεν ήταν τόσο ζεστή για Αύγουστο μήνα. Οι θερμοκρασίες ήταν πολύ πάνω από το μέσο όρο σε τμήματα της Μέσης Ανατολής και της ανατολικής Σιβηρίας. Οι περισσότερες άλλες ηπειρωτικές περιοχές ήταν επίσης θερμότερες από το μέσο όρο. Οι θερμοκρασίες ήταν πολύ κάτω από το μέσο όρο σε μεγάλο μέρος της Ανταρκτικής, αν και σημειώθηκαν ισχυρές θερμές αποκλίσεις εκεί όπου η κάλυψη του θαλάσσιου πάγου ήταν χαμηλότερη από το συνηθισμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου