«…Κι αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις!»

Κάπου στο Πήλιο με θέα το Αιγαίο. Φωτ. Γιάννης Κακανιάρης

5 σχόλια:

  1. Δάσκαλε, δεν αποχαιρετάμε ακόμα! Τα καλύτερα μπάνια είναι τον Οκτώβρη. Και δεν αναφέρομαι σε χειμερινούς κολυμβητές. Αν τώρα το πάτε αλλού, δυστυχώς κάποια στιγμή (εφόσον επιλέγουμε να γεμίσουμε τις θάλασσές μας με γεωτρύπανα και εξέδρες άντλησης) το μοιραίο θα συμβεί (Σαρωνικός αλλά σε πολλαπλάσια κλίμακα) και τότε πια θα πούμε όντως "Κι αποχαιρέτα την..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το παω αλλού, Γιώργο. Μιλώ γι αυτούς, μεταξύ των οποίων και η αφεντιά μου, που από τώρα και πέρα επισκέπτονται την παραλία μόνο για βόλτα.

      Διαγραφή
    2. Πάντως, εγώ, επηρεασμένος προφανώς από την επικαιρότητα, μόλις είδα τον τίτλο και τη φωτογραφία, εκεί πήγε το μυαλό μου. Ένα ατύχημα, σαν αυτό που συνέβη πριν λίγα χρόνια στον Κόλπο του Μεξικού, και μάλιστα σε μια κλειστή και μικρή θάλασσα όπως το Αιγαίο, θα μας ανάγκαζε να αποχαιρετήσουμε πολλά και ανεκτίμητα. Εφόσον, ενώ η χώρα μας διαθέτει σε αφθονία ηλιακή και αιολική ενέργεια, εξακολουθούμε να ασχολούμαστε με λιγνίτες και πετρέλαια, διακινδυνεύοντας και το περιβάλλον και την μοναδική υπαρκτή βαριά βιομηχανία μας, τον τουρισμό.

      Διαγραφή
  2. Απ' οτι θυμάμαι ο Γιώργος δείχνει όψιμο ενδιαφέρον για την θάλασσα ( μπάνια) γιατι τον Μάιο- Ιούνιο που ξεκινούν οι περισσότεροι εκείνος ήθελε ακόμη κάποιες ψυχρές εισβολές στην χωρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεκινάω αρχές Ιουνίου και τερματίζω αρχές Νοεμβρίου. Αυτό όμως δε σημαίνει οτι δεν καλοβλέπω ψυχρές εισβολές και βροχές, οποτεδήποτε και αν έρθουν.

      Διαγραφή