Παρατεταμένη περίοδος ζέστης καλοκαιρινών προδιαγραφών

Η χώρα επηρεάζεται από τον ασθενή συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση βόρειων ανέμων με ένταση ως τα 5 μποφόρ. Την εικόνα του καιρού του νέου εικοσιτετραώρου (Πέμπτη) θα συμπληρώνουν η ηλιοφάνεια και οι υψηλές για την εποχή μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από την Παρασκευή και τουλάχιστον ως τη Δευτέρα (15-18/9) στη χώρα θα επικρατήσουν καλοκαιρινές συνθήκες. Πέρα από την ηλιοφάνεια, η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο και προς το τέλος της περιόδου η μέγιστη τιμή της θα φθάσει ακόμα και τους 38 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά και νότια πελάγη Β-ΒΔ με μέγιστη ένταση τα 5 μποφόρ. Κατά τα άλλα, οι αντικυκλωνικές συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας θα είναι ευνοϊκές για το σχηματισμό ομιχλών κυρίως τις πρωινές ώρες στην ηπειρωτική Ελλάδα. 

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14-9-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 12 έως 33 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 33 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 34 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 31 βαθμούς.

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω εάν αυτές οι θερμοκρασίες ειναι πρωτοφανείς γαι το μήνα Σεπτέμβριο η έχουν σημειωθεί ξανά στο παρελθόν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σεπτέμβρης το 2015 ηταν αρκετά ζεστός (αν θυμάσαι τις ημέρες των εκλογών 20/09).

      Διαγραφή
  2. Επιτελους φαινεται να παγιωνεται η ταση για αποχωρηση των αφρικανικων μαζων την αλλη βδομαδα αφου μας καψουν κυριολεκτικα για 4 μερες οι δυτικοι υποπνεοντες ανεμοι. Το θεμα ειναι οτι βροχες δεν φαινονται για κεντρικα ανατολικα και νοτια ουτε σαν ισχνη πιθανοτητα. Ενω οι πιθανοτητες ο σεπτεμβριος του 2017 να γραφτει στα μετεωρολογικα χρονικα ως απολυτως ανυδρος για το μεγαλυτερο μερος της χωρας αυξανονται σημαντικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρωταρχικά καλησπέρα στον κύριο ζιακόπουλο που τον είδα πριν λίγα χρόνια ένα βράδυ στο Παλαιό Φάληρο και έμεινα προ εκπλήξεως, και μάλιστα κάναμε ολίγον συζήτηση για το φαινόμενο El nino. Καλησπέρα και σε όλους.Η ξηρασία και η λειψυδρία στην Ελλάδα και συμπεριλαμβάνεται η ανατολική μεσόγειος μας δείχνει σημάδια και δείχνει να εντείνεται τα τελευταία χρόνια.Πιο βροχερά θα είναι τα καλοκαίρια έναντι των υπολοίπων μηνών και φυσικά μαζί με εκδήλωση σε ακραία φαινόμενα. Όσον αφορά το θέμα για το νερό, δεν δείχνει συμμόρφωση στην Ελλάδα η επένδυση για την αφαλάτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή