Μικρές καιρικές μεταβολές με σταθερή την απουσία βροχών

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στη Ν. Ιταλία κινείται νοτιοανατολικά και δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τον καιρό της χώρας μας. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), οι άνεμοι μόνο στο Καρπάθιο θα έχουν ένταση 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 25 βαθμούς. Το διήμερο Πέμπτη - Παρασκευή (12-13/10) προβλέπεται σχεδόν παντού ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στις νοτιοανατολικές νησιωτικές περιοχές δεν αποκλείεται οι άνεμοι να φθάσουν πρόσκαιρα και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Οι ελάχιστες τιμές θα είναι και πάλι χαμηλές. Το Σαββατοκύριακο (14-15/10) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η βαθμιαία ενίσχυση των βόρειων ανέμων, οι οποίοι στο Αιγαίο θα φθάσουν οπωσδήποτε τα 7 μποφόρ, και η βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.
   
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11-10-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 23 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα νησιά του Ιονίου και τη Δ-ΝΔ Πελοπόννησο. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 24 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 24 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς.

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΤΙΚΥΚΛΩΝΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΕΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΣΥΝΑΙΧΕΙΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΝΤΥΚΥΚΛΩΝΕΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή