Με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας η εθνική μας γιορτή

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) η περιοχή μας θα επηρεάζεται από τον ασθενή συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα ΒΔ Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα τη διατήρηση του Β-ΒΑ ρεύματος με ένταση το πολύ 5 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, αναμένεται μικρή άνοδος των μέγιστων τιμών της θερμοκρασίας, αλλά οι ελάχιστες τιμές της νωρίς το πρωί θα είναι χαμηλές. Το Σάββατο (28/10), ένα ψυχρό μέτωπο που θα κινηθεί από την κεντρική Ευρώπη προς τις ΝΑ περιοχές της ηπείρου μας θα προκαλέσει τοπικές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας στις περισσότερες  περιοχές της χώρας μας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη Β-ΒΑ Ελλάδα και οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ έως ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Την Κυριακή (29/10), λίγες βροχές αναμένονται το πρωί στα νότια και το απόγευμα-βράδυ στη Β-ΒΔ Ελλάδα. Οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Σε ότι αφορά τη νέα εβδομάδα, οι επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι βόρειοι με αποτέλεσμα να κάνει αρκετή ψύχρα ιδιαίτερα στις βορειότερες περιοχές της χώρας. Κατά τα άλλα, περιστασιακά θα σημειώνονται κάποιες βροχές, οι οποίες όμως θα είναι τοπικές, μικρής διάρκειας και κατά κανόνα ασθενείς.
Καλό τριήμερο, φίλοι μου

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-10-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 22 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Νεφώσεις από το απόγευμα κυρίως στα ΒΔ. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 24 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 24 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές νωρίς το πρωί στην Κρήτη και στα νοτιότερα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Β 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα στα ανατολικά Β 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

19 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε που ακόμη και ανήμερα της γιορτής σας,βρήκατε χρόνο να μας ενημερώσετε.Χρόνια πολλά και καλά με πολλές καιρικές συγκινήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά και δημιουργικά δάσκαλε, πετυχημένες προγνώσεις (ιδιαίτερα όταν είναι για ...χιόνια!) και κάθε χαρά και ικανοποιήση στην προσωπική και οικογενειακή σας ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά στους κυρίους Ζιακόπουλο και Νάκο, σε όλες τις εορτάζουσες φίλες και εορτάζοντες φίλους του blog και φυσικά στη χώρα μας (έστω και αν είναι αδόκιμη μια τέτοια ευχή..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Νίκο που με θυμήθηκες και ήμουν έτοιμος να κάνω παράπονα στην χιονοπαρεα ...

      Διαγραφή
    2. να είσαι καλά, να κάνεις αυτό που αγαπάς. ξέχασαμε όμως τη Θεσσαλονίκη μας και αυτό είναι παράλειψη. χρόνια της πολλά.

      απ την ομογένεια μαθαίνω ότι ο Οκτώβρης βγαίνει σχεδόν χωρίς ανάγκη θέρμανσης στο Λονδίνο (51ος παράλληλος)..

      Διαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας. Να είστε όλοι καλά. Πάω για λίγες μέρες στα πάτρια εδάφη. Κάποιος μου είπε ότι η πύλη εισόδου των βαρομετρικών χαμηλών στη χώρα μας είναι μοσοκλεισμένη και σπεύδω να βοηθήσω ώστε να ανοίξει διάπλατα. Ο ανεπίσημος λόγος είναι ότι άρχισε να μοσχομυρίζει το φρέσκο τσίπουρο!
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Ζιακόπουλε, χρόνια πολλά, ευτυχισμένα, με υγεία και δημιουργικά όπως πάντα! Θα χαρώ να τα πούμε και πάλι σε κάποια στιγμή από κοντά. Με εκτίμηση, Πετρούλα Λουκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά Δάσκαλε, με όλα τα καλά και καλές πετυχημένες προγνώσεις !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια πολλά Δάσκαλε!
    Χιλλιόχρονος και ότι επιθυμείς!
    Κάλες προγνώσεις και με την άφιξή σου στα πάτρια εδάφη κάλως να μας φέρεις περισσότερα χαμηλά φέτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έτη πολλά και ευλογημένα υγεία ευτυχία και καλές προγνώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρονια πολλα μεγαλε δασκαλε παντα με υγεια. Καλα να περασετε στα πατρια εδαφη και συντομα να φερετε τους νοτιαδες και τις βροχες που καπου εχουν σκαλωσει!! Καλο βραδυ σε ολα τα παιδια μεγαλα και μικρα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρονια πολλα Κυριε Ζιακοπουλε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δάσκαλε πολύχρονος!! Εύχομαι ότι καλύτερο. Αλέξανδρος Μήτσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρονια πολλα Κυριε Ζιακοπουλε να χαιρεστε την γιορτη σας και την οικογενεια σας και κυριως την γλυκια κορουλα σας Νικολετα, πολλα φιλια απο τον Γιαννη απο Τριπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρονια πολλα κυριε Ζιακοπουλε,πολυχρονος,παντα με υγεια παν'απ'ολα, και 2ον οι προγνοσεις σας να γινουν ωπος αυτες της δεκατιας του 80...γιατι περα απ'ολα τ'αλλα την Πινδο τη λενε και Βρυσομανα οχι σκορποβροχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αυριο θα χουμε ενα γρηγορο περασμα με βροχες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οσα ανθη εχει ανοιξη και ο χειμωνας χιονια τοσα σου ευχομαι ζιακοπουλε ευτυχισμενα χρονια...Να ειστε παντα καλα!!!Σακης Οικινομιδης...η καταιγιδακιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κάποτε οι χειμώνες στην Ήπειρο ηταν πολυ βροχεροι.απογοητευμένος ο Βασιλης(με την φυσαρμονικα)ενας αγαθος ανθρωπος απο την Κονιτσα απο την συνεχιζομενη επι μερες βροχη κατηγορούσε τον κ.Ζιακοπουλο πως αυτος στελνει ολη την βροχη στην Κόνιτσα.ας ελπίσουμε οτι ο Δάσκαλος κι αυτη τη φορα θα κανει το θαυμα του και αρκετη βροχη να ποτισει την γη

    ΑπάντησηΔιαγραφή