Αλλού με τον κουβά και αλλού με το σταγονόμετρο οι βροχές

Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, επηρεάζει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), το ψυχρό μέτωπο του συστήματος αυτού θα κινηθεί γρήγορα προς την Τουρκία-Μαύρη Θάλασσα, αλλά οι ψυχρές αέριες μάζες που θα μεταφερθούν πάνω από την περιοχή μας θα συνεχίσουν να προκαλούν τοπικές βροχές και καταιγίδες ως την Πέμπτη (26/10). Κατά τα άλλα, οι άνεμοι σταδιακά θα γίνουν Β-ΒΑ και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση. Την Παρασκευή (27/10), οι βροχές και οι καταιγίδες θα σταματήσουν σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Οι ελάχιστες τιμές της όμως θα είναι αρκετά χαμηλές. Το Σαββατοκύριακο (28-29/10), μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή είναι πιθανό να προκαλέσει τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24-10-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ΒΑ. Χιόνια στα βουνά. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο. Λίγα χιόνια στα βουνά. Άνεμοι Β-ΒΔ 5 με 7 και στα ανοιχτά του Ιονίου 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 19 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Λίγα χιόνια στα βουνά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 21 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι Ν-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές κατά περιόδους. Πιθανή καταιγίδα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου