Τα μελτέμια μάς εγκαταλείπουν, αλλά όχι και η ανομβρία

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο εξασθενεί με συνέπεια την πτώση της έντασης των βόρειων ανέμων σε όλη τη χώρα. Κατά τα λοιπά, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα υπάρχει αραιή συννεφιά και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 28 βαθμούς. Αν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν μικρή άνοδο, η ψύχρα το πρωί στα ηπειρωτικά θα είναι και πάλι αισθητή. Την Πέμπτη (19/10) δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Παρασκευή και το Σάββατο (20-21/10) στα δυτικά και τα νότια προβλέπεται περισσότερη συννεφιά, αλλά οι πιθανότητες βροχής είναι πολύ περιορισμένες. Οι άνεμοι θα είναι γενικά ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα. Τέλος, η Κυριακή (22/10) θα περάσει με ηλιοφάνεια, ασθενείς ανέμους και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.
  
Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18-10-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 28 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 28 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 28 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 26 βαθμούς. 

10 σχόλια:

  1. Kέγαεται το Καρπενήσι.Που έχουμε φτάσει ρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πυρκαγια και στην Κορινθια παιδια! ετσι ενημερωτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν ζούσα στην Ευρυτανία από το 1984 ως το 1987 και από το 2001 ως το 2008, τέτοια εποχή έβρεχε και ξεχνούσε να σταματήσει! Και κάτι άλλο: Η πίεση του νερού έχει μειωθεί δραματικά φέτος στη Θεσσαλονίκη, αλλά κανείς της Ε.Υ.Α.Θ. δεν ανακοινώνει κάτι. Τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η ΕΥΑΘ γράφει ότι υπάρχει backup στο βασικό σύστημα (Πάικο), το οποίο εξαρτάται από τις βροχές (το σύστημα). οι οποίες υπόσχονται να σας (και μας) τιμήσουν με αθρόα προσέλευση την άλλη βδομάδα που γιορτάζετε. φρούδες (ως συνήθως) ή όχι οι υποσχέσεις, απέχουμε μερικά F5 (πληκτρολογίου) να το μάθουμε.

      Καλημέρα

      Διαγραφή
    2. Είδες εσύ κάποια ανακοίνωσή της;

      Διαγραφή
    3. οχι, δεν αναφέρθηκα σε ανακοίνωση, αλλά σε αυτό που γράφει για την υδροδότηση της πόλης, ώστε να μας πεις περισσότερα, για το σύστημα και το πρόβλημα. και το συνέδεσα με την επικείμενη αλλαγή του καιρού, γιατί χτες το πρωί παρατηρήθηκε η στροφή στις προβλέψεις, που συμπτωματικά δίνουν πολύ νερό για Θεσσαλονίκη. Τάση που παραμένει στα ίδια και σήμερα το πρωί, απ ότι βλέπω..

      Διαγραφή
    4. Εγώ να σας πω; Η ΕΥΑΘ να μας πει! Και να κάνει έκκληση και να θεσπίσει μέτρα για οικονομία στο νερό.

      Διαγραφή
  4. Η αλλαγή του καιρού κλείδωσε για τις 24.Πολλοί θα τη χαρακτηρίσουν κακοκαιρία,για μένα είναι καλοκαιρία.Το τι αποτελέσματα θα έχει είναι άλλο θέμα.Ας ελπίσουμε να δώσει μια ανάσα στη γη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aπο τις 22 23 θα λεγα κλείδωσε φίλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή