Ανάπαυλα 2-3 ημερών

Το βαρομετρικό χαμηλό, που επηρεάζει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, απομακρύνεται προς τη Μαύρη Θάλασσα με αποτέλεσμα το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) ο καιρός να παρουσιάσει βελτίωση. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ ως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές και μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Την Παρασκευή (10/11) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι οι βροχές που θα σημειωθούν το απόγευμα-βράδυ στη ΒΔ Ελλάδα και η επικράτηση στο Ιόνιο Ν-ΝΑ ανέμων 3 με 5 μποφόρ. Το Σάββατο (11/11) τοπικές βροχές αναμένονται στιες δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ ως τα 6 μποφόρ (Ιόνιο). Την Κυριακή (12/11) προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, οι οποίες το βράδυ στη Ν-ΝΔ Ελλάδα θα ενταθούν. Παράλληλα, οι ΝΑ άνεμοι στα νότια πελάγη θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ. Τέλος, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας ο καιρός όχι μόνο θα είναι κατά περιόδους βροχερός, αλλά θα σημειωθούν και μεγάλα ύψη υετού στις περισσότερες περιοχές της χώρας.   

Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9-11-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικές βροχές ή καταιγίδες το πρωί στη Θράκη. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 19 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 21 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές βροχές ή καταιγίδες το πρωί στο Α-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.  Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς.

10 σχόλια:

  1. Κ.Ζιακόπουλε,
    Ας έρθει πρώτα το σκ κι ας μας ενημερώσετε αναλυτικά μετά γιατί.μεχρι στιγμής και για το σκ λεγανε οι μετεωρολόγοι και τωρα μετακινείται παλι πιο μετά, στη δε Θεσσαλονίκη απλώς ψιχάλισε...δεν.ευθύνεστε βέβαια εσείς για τα τερτίπια του καιρού, να είστε πάντα καλά και να μας διαφωτίζετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρκετά εξασθενημένο καθ΄ύψος το χαμηλό, έδωσε τελικά στην Αττική ένα φθινοπωρινό φρεσκαρισματάκι. Χάρη στο ψυχρό μέτωπο και στην δυνητική αστάθεια που, όπως έγραψε και ο δάσκαλος, επικρατεί συχνά αυτή την εποχή. (Δυνητική, η υπό συνθήκες αστάθεια, όταν ακόρεστος ευσταθής αέρας ανυψούμενος καθίσταται ασταθής - "Καιρός, ο γιός της γής και του ήλιου", τόμος Ι, σελ. 90 - κύριε Ζιακόπουλε τα ποσοστά μου!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαριστία! Τους βγάζεις από την αφάνεια, τους κάνεις υπαρχηγούς και εκείνοι θέλουν να γίνουν και ζάμπλουτοι! Αυτά βλέπουν οι απέξω και δεν επενδύουν στην Ελλάδα! Καλό βράδυ σε όλους.

      Διαγραφή
  3. Πάντως το χαμηλό μια χαρά νερά έδωσε σε όλη τη δυτική επικράτεια μαζί μάλιστα με δυνατούς ανέμους και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα για πολλές ώρες.
    Τώρα κάνουμε κανα δυο μέρες ανάπαυλα και απο Σάββατο έρχονται τα καλύτερα!
    Αν και πιστεύω ότι απο Δευτέρα θα χουμε πιο πολλά νερά.
    Καλό βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τέτοια πορεία υφέσεων, στα δυτικά βρέχει "για πλάκα" και (από Δεκέμβρη) χιονίζει για πλάκα (ορεινά, ημιορεινά). Αυτό είναι το κανονικό, άλλο αν τελευταία δε συμβαίνει όσο παλιότερα.

      Διαγραφή
    2. Σήμερα χιόνισε στα βουνά των Ιωαννίνων πάνω απο τα 2000 μέτρα.

      Διαγραφή
  4. Αυτό ακριβώς που λες Γιώργο.
    Και αν συνεχιστεί,αυτή η κυκλοφορία είναι ""μάνα"" για τα δυτικά και τον Δεκέμβρη και για χιονοπτώσεις σε ορεινά ακόμη και ημιορεινά.
    Απλώς για να μη κοιτάζουμε μόνο την πάρτυ μας εμείς οι δυτικοί,μακάρι σε όλη μα όλη την Ελλάδα να κάνει φυσιολογικό φθινόπωρο-χειμώνα με ότι αυτό συνεπάγεται για την κάθε περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή