Σχετική καλοκαιρία, ανεπιθύμητη για αυτή την εποχή

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Πέμπτη) η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στα Β. Βαλκάνια και τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο θα είναι ευνοϊκή για τη διατήρηση των βόρειων ανέμων στη χώρα μας, αλλά με τάση εξασθένησης. Κατά τα άλλα, οι βροχές βαθμιαία θα σταματήσουν σε όλες τις περιοχές και θα ανέβουν λίγο οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας. Την Παρασκευή (3/11) μια ατμοσφαιρική διαταραχή που θα κινηθεί από τη Β. Ευρώπη προς τα Βαλκάνια θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες και στη Β. Ελλάδα βασικά τις νυχτερινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το Σάββατο (4/11) αναμένεται πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ και θα πέσει η θερμοκρασία. Την Κυριακή (5/11) αναμένεται καιρός Β-ΒΑ ρεύματος, το οποίο όμως από το απόγευμα θα αρχίσει να εξασθενεί.

Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2-11-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Παροδικές βροχές τις πρωινές ώρες στο Ν. Ιόνιο και τη Δ-ΝΔ Πελοπόννησο. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 21 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Παροδικές νεφώσεις στα νότια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία από 4 έως 19 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Μικρή πιθανότητα βροχών στη Δ. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς.

2 σχόλια:

  1. Οι πρώτες μονοψήφιες σήμερα για την πόλη της Θεσσαλονίκης και οι πρώτες αρνητικές για την ευρύτερη πεδιάδα, π. χ. Λαγκαδάς -3, Αλεξάνδρεια -1. Αλλά, τι να τις κάνεις χωρίς υετό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήπιος χειμώνας ενόψει ...(?)
    αυτό μας έλειπε τώρα να επαληθευτούν και τα μερομήνια ...
    ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΕΠΕΙΓΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή