Η συννεφιά θα πυκνώσει, αλλά ως το απόγευμα της Κυριακής κρατάμε μικρό καλάθι για τις βροχές

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στις ακτές της Λιβύης κινείται Α-ΒΑ, ενώ υψηλές πιέσεις εξακολουθούν να καλύπτουν την περιοχή μας. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα θα είναι η αραιή συννεφιά, οι ασθενείς άνεμοι και οι τοπικές ομίχλες το πρωί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Το Σάββατο (25/11) η συννεφιά θα είναι πιο πυκνή και δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές στην κεντρική Μακεδονία, την Α. Θεσσαλία και τις νότιες νησιωτικές περιοχές. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Την Κυριακή (26/11) προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, οι οποίες στη Δ-ΒΔ Ελλάδα τις απογευματινές-βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Τη Δευτέρα (27/11) αρχικά προβλέπονται βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά (Β. Ελλάδα), αλλά σταδιακά και από τα ΒΔ ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση. Οι άνεμοι από Ν-ΝΔ θα γίνουν βαθμιαία Β-ΒΔ 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση.  

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-11-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις και το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις, στα ΝΔ πιο πυκνές. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 19 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις, στα νότια πιο πυκνές. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 19 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις, στα νότια πιο πυκνές. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα νοτιοανατολικά ΒΔ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 19 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις και το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 16 βαθμούς.

5 σχόλια:

  1. Τι λέτε για την ανακοίνωση που έκανε ο ΝΟΑΑ για το φαινόμενο στη δυτική Αττική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς έχουν μπερδέψει την "Ευρυδίκη", που έκανε τις καταστροφές και ΔΕΝ ήταν μεσογειακός κυκλώνας, με το μεταγενέστερο χαμηλό "Ζήνων" η "Nouma", που ήταν ένας ήπιος μεσογειακός κυκλώνας και ίσα που έδωσε μερικές καλές μπόρες. Δε νομίζω οτι ο ΝΟΑΑ την πάτησε τόσο πολύ, μήπως πρόκειται για δημοσιογραφική "μετάφραση"; Έχεις κάποιο λινκ με σχετική ανακοίνωση του ΝΟΑΑ, να δούμε τι είπε και πως το είπε;

      Διαγραφή
    2. https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-11-21/storm-that-unleashed-deadly-floods-in-greece-was-rare-medicane

      Διαγραφή
    3. Mάλλον είναι όπως τα λες.

      Διαγραφή
    4. Τα έκανε αχταρμά και το Bloomberg. Έχουν μπλέξει τα χαμηλά και αυτό διαδίδεται και αναπαράγεται, όπως όλα, με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο διαδίκτυο. Αδυνατώ να πιστέψω οτι ο ΝΟΑΑ συνέδεσε τις καταστροφές με το "Nouma", τον καθ΄ημάς Ζήνωνα, μπερδεύοντας χάρτες, ημερομηνίες, ειδησειογραφία κλπ. Άλλωστε, όσο κι αν έψαξα σήμερα, δε βρήκα καμιά ανάρτηση του ίδιου του ΝΟΑΑ.

      Διαγραφή