Γλυκαίνει ο καιρός...

Η χώρα εξακολουθεί να καλύπτεται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα τη διατήρηση της ηλιοφάνειας και των ασθενών ανέμων και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη). Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.Αυτό σημαίνει ότι στη διάρκεια της ημέρας θα γλυκάνει ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα και ότι τη νύχτα και νωρίς το πρωί το κρύο θα συνεχιστεί αλλά με μικρότερη ένταση. Την Παρασκευή (24/11) προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους στα δυτικά και νότια πιο πυκνές. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμη ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Το Σάββατο (25/11) υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών στην κεντρική Μακεδονία και την Α. Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Τέλος, από το απόγευμα της Κυριακής (26/11) στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και τη Δευτέρα (27/11) σχεδόν σε όλη τη χώρα προβλέπεται μεταβολή του καιρού με βροχές, τοπικές καταιγίδες και νοτιάδες.
  
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23-11-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 19 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 19 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις στα Ν-ΝΔ. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα νότια Δ-ΒΔ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 19 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 17 βαθμούς.

7 σχόλια:

  1. Το meteo πάλι...δίνει βοριάδες διαφωνία μάλλον των μοντέλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αστεροσκοπείο δίνει κρύο, βροχές και βοριάδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως η γενική τάση όλων των μοντέλων είναι οτι ο Δεκέμβριος θα μπει "ανοιξιάτικος", ...γατάκι. Να δούμε αν θα υπάρξουν στη συνέχεια οι προϋποθέσεις να εξελιχτεί τουλάχιστον σε ...αγριόγατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν με το "γατάκι" εννοείς ήπιο καιρό με βροχές, μια χαρά ακούγεται. πέρυσι μας τάραξε στο ξεροβόρι και το 2015 στο ξερό σκέτο.
      έτσι κι αλλιώς στα κεντρο-νότια, νομίζω παραδοσιακά, είναι δύσκολο το χιόνι Δεκέμβρη. και σε μας τείνει να εξαλειφθεί (υπάρχει ένα περίεργο στατιστικό, τα δυο τελευταία καλά Δεκεμβριάτικα χιόνια σημειώθηκαν τη 16η, 2001 και 2010, Θεσσαλία και νομίζω και Μακεδονία).
      ο αντιρρησίας βροχοσυνείδησης

      Διαγραφή
    2. Με τα νεώτερα στοιχεία φαίνονται πράγματι βροχές και ίσως καπάκι και μιά καλούτσικη ψυχρή εισβολή στη συνέχεια. Μάλλον βιάστηκα να βγάλω συμπέρασμα (ως συνήθως).

      Διαγραφή
    3. Νίκο, για τη Θεσσαλονίκη:
      16-12-1988: 70 cm
      16-12-2001: 35 cm
      16-12-2010: 4 cm

      Διαγραφή
  4. Αυτό που φένεται αν δε κάνω λάθος (μπορεί να απαντήσει και κάποιος άλλος) για την επόμενη εβδομάδα μετά απο ένα πρόσκαιρο ψυχρό διάλειμα με ΒΔ ανέμους και κρύο Δευτέρα προς Τρίτη εκ νέου απο την Τετάρτη ξανά φένονται πολλές βροχές και νοτιάδες....
    Το μόνο σίγουρο είναι πως ο καιρός συνεχίζει να έχει ενδιαφερόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή