Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού

Ψυχρό μέτωπο στα Β. Βαλκάνια κινείται Ν-ΝΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) θα προκαλέσει πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στη χώρα με χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες που θα σημειωθούν κυρίως στα ανατολικά, την βαθμιαία επικράτηση βοριάδων εντάσεως ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο) και την πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει περισσότερο αισθητή στα ανατολικά και τα βόρεια. Την Κυριακή (5/11) οι ασθενείς βροχές με τις οποίες ενδεχομένως να αρχίσει η ημέρα στις ανατολικές και νότιες περιοχές βροχές βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέον βόρειοι ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Όμως, οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν σε χαμηλά επίπεδα ιδιαίτερα στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τη Δευτέρα (6/11) προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά θα πυκνώσουν και θα βρέξει κυρίως στα ΒΔ, όπου θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες.  Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά μεταβλητοί ως 4 μποφόρ. Την Τρίτη (7/11) οι καιρικές συνθήκες δεν θα αλλάξουν σημαντικά στη χώρα, αλλά την Τετάρτη (8/11) οι βροχές και οι καταιγίδες της Δ-ΒΔ Ελλάδας θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου 

Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4-11-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Μικρή πιθανότητα καταιγίδων. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βουνά. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας, Πιθανότητα καταιγίδων κυρίως στο Ιόνιο. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις ανατολικότερες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βουνά. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 19 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Πιθανή καταιγίδα. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Πιθανότητα παροδικής βροχής τις πρωινές ώρες. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς.

8 σχόλια:

  1. Αρχίζει και βγένει η διαίσθησή μου (ευτυχώς) για αυθεντικά πρωτοβρόχια και νοτιάδες τον Νοέμβρη κυριώς στα δυτικά όπως είχα ξανα αναφέρει πριν μέρες,ανεξαρτήτως με τις κολοτούμπες των μοντέλων εκείνες τις μέρες.
    Επιτέλους μακάρι όλος ο μήνας να βγεί με συνεχόμενες βροχές ή ακόμη και χιόνια στα ορεινά.Άλλωστε μας το χρωστάει μετά απο δύο σχεδόν άχρηστους φθινωπορινούς μήνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως, για το Σ/Κ οτι κάνει θα είναι χάρη στην ανώτερη υποστήριξη. Οι χάρτες επιφανείας είναι επιεικώς απαράδεκτοι. Ίσα - ίσα για να μας χαλάσουν τα μπάνια (όσων, μη χειμερινών, συνεχίζουμε ακόμα) και τίποτα παραπάνω.

      Διαγραφή
    2. Ποια μπάνια ρε Γιώργο; Εδώ στη Θεσσαλονίκη καίμε φωτιά τις τελευταίες 10 ημέρες.

      Διαγραφή
    3. Άλλο Βούδας κι άλλο Κούδας, Χρήστο μου.

      Διαγραφή
    4. Η αλήθεια είναι ότι πέραν της βραδινής έντονης ψύχρας πια στα κεντρικά και νότια θα συμφωνήσω με τον Γιώργο ότι οι καιρικές συνθήκες για μπάνια την ημέρα είναι ακόμη εξαιρετικές! (Με ηλιοφάνεια πάντα).Το λέω και απο προσωπική εμπειρία.
      Τώρα στη Βόρεια Ελλάδα όντως οι καιρικές συνθήκες για μπάνια πια είναι μόνο για τους πολύ τολμηρούς.
      Σιγά σιγά όμως όσο προχωράμε στο Νοέμβρη τα ψέμματα θα τελειώσουν και για μας τους ελαφρώς νοτιότερους.

      Διαγραφή
  2. Μπάνια, ποια μπάνια; Εδώ και 2 ημέρες ξεκίνησε δειλά δειλά το καλοριφέρ... Τουλάχιστον σήμερα από τις 10 το πρωί έχουμε ποτιστική βροχούλα στην Κηφισιά με 4 χιλιοστά έως τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαγγέλη, σύμφωνα με το Μετεο (http://www.meteo.gr/meteoplus/beach-forecasts.cfm?bid=326), στις παραλίες της Αττικής η θερμοκρασία του νερού είναι 20 με 22 βαθμοί. Αν έχει και λιακάδα, οι συνθήκες είναι εξαιρετικές για κολύμβηση. Τον Μάιο, που ξεκινούν αρκετοί τα μπάνια, οι θερμοκρασίες στο νερό είναι χαμηλώτερες.

      Διαγραφή
    2. Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο, δεν μπορώ να πω κάτι. Εξηγείται άλλωστε, νομίζω, χωρίς να είμαι ειδικός, ότι θάλασσα ως υγρό έχει μία αδράνεια με συνέπεια το Μάιο να αποβάλλει αργά τη χαμηλή θερμοκρασία της λόγω του προηγηθέντος χειμώνα και το αντίστροφο τώρα. Από την άλλη, ψυχολογικώς δεν μου κάθεται να βάζω καλοριφέρ και ταυτόχρονα να φτιάχνω την τσάντα με τα μπανιερά :)

      Διαγραφή